KLP kjøper i Trondheim

Publisert Sist oppdatert

Prora Eiendom og KLP Eiendom har inngått en avtale der KLP Eiendom kjøper eiendommen Verftsgata 2 gjennom overtakelse av 100 prosent av aksjene i Verftsgata 2 AS.  Dette er eiendommen som Adresseavisen skal flytte inn i, etter å ha vært på jakt etter passende lokaler i ti år.

Det var Prora Eiendom med Terje Eriksen i spissen som i 2012 kjøpte den såkalte Verftstoma, som også er blitt kalt «den beste tomta i by`n». Nå overtar KLP Eiendom stafettpinnen.

Pris: 565 millioner kronerDet nye kontorbygget som Adresseavisen skal flytte inn i, er på totalt 17.496 kvadratmeter, herav en parkeringskjeller på 2.200 kvadratmeter. Adresseavisen er største leietaker i bygget.

KLP Eiendom overtar eiendommen ved ferdigstillelse, antatt andre kvartal 2015. Avtalen priser eiendommen til rundt 565 millioner kroner ved overtakelse, tilsvarende en netto yield i underkant av seks prosent.

Les også: Prisrekord for tomt i Trondheim

Les også: Etablerer nytt meglerforetak i Trondheim

– Dette er en helt unik eiendom med førsteklasses beliggenhet rett ut mot Nidelven. Vi ser frem til å samarbeide med Prora Eiendom om et nytt signalbygg på en av byens beste tomter, sier Sigfred Ekle, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim i en pressemelding.

Fra verksted til kontorbyggEiendommen Verftsgata 2 har tidligere huset Fabrikken ved Nidelven, senere under navnet Trondhjems Mekaniske Verksted. På det meste hadde fabrikken over 400 ansatte. I de senere år har tomten vært benyttet til parkeringsplass.

Prora Eiendom har prosjektert bygget og vil også stå for byggingen. Leieavtale med Adresseavisen og Polaris løper i 15 år på vel 7.000 kvadratmeter, som tilsvarer tilnærmet 50 prosent av arealene i bygget.

Les også: Kjøpesenter-krig i Trondheim

Les også: Dette kan bli nytt kjøpesenter

I første etasje er det planlagt restaurantkonsepter som vil bli integrert med uterommet mot Nidelven. I de øvrige etasjer er det forutsatt kontorvirksomhet. Leienivå på resterende areal vil ligge i det øvre sjikt, med leiepris fra 2.000 – 2.400 kroner per kvadratmeter.

PassivhusstandardBygget har blitt oppgradert av Prora Eiendom i samråd med Adresseavisen og blir levert i energiklasse A, bygd etter passivhusstandard, og blir høyst sannsynlig verifisert med “BREEAM Very Good”, ifølge KLP. Bygget vil totalt ha seks etasjer rett ut mot Nidelven og vil få en moderne utforming med høye tekniske kvaliteter. Bygget er tegnet av ARC arkitekter.

– Vi gleder oss veldig til å starte byggingen på Verftsgata 2 i samarbeid med KLP Eiendom, sier daglig leder Roger Eriksen i Prora Eiendom.

Les også: Royal Garden får facelift

Les også: Reitan selger

KLP Eiendom forvalter eiendom med en markedsverdi på over 33 milliarder kroner. KLP vil etter dette kjøpet ha eiendomsverdier for til sammen 3.5 milliarder kroner i Trondheim.

Mange eiereFør Prora Eiendom kjøpte eiendommen kjøpte eiendommen i 2012, var det selskapet North Bridge som stod som eier. De kjøpte Verftsgata 2 av Øystein Syltern i 2006. North Bridge var i dialog med flere potensielle leietakere, herav Adresseavisen, men fikk ikke realisert prosjektet. De valgte derfor å selge eiendommen våren 2012 til Prora Eiendom for 92 millioner kroner.

Les også: Bevilger penger til teknobygg i Trondheim

Powered by Labrador CMS