Aktuelt:

FLYTTER TIL NYBYGG: Vika Project Finance blir med ABG Sundal Collier til nybygget Via i Vika.
FLYTTER TIL NYBYGG: Vika Project Finance blir med ABG Sundal Collier til nybygget Via i Vika.

Kjøpte eiendom for 1,5 milliarder

Vika Project Finance tilrettela eiendomsprosjekter for 1,5 milliarder kroner i første halvår.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at koronaviruset Covid-19 satte en bråstopp for transaksjonsmarkedet i mars og april, melder flere av syndikeringsaktørene om et første halvår med høy aktivitet. Vika Project Finance har tilrettelagt for syv eiendomskjøp i årets første seks måneder, med en samlet eiendomsverdi på ca. 1,5 milliarder kroner. Blant eiendommene som er kjøpt er en logistikkeiendom i Larvik Havn for 205 millioner kroner og Grønland 70, en kontoreiendom i Drammen, for 150 millioner kroner.

Totalt har selskapet tilrettelagt eiendomsprosjekter for 7,4 milliarder kroner siden oppstarten i 2017.

– Til tross for korona, har 2020 så langt vært et år med høy aktivitet for oss i Vika. Vi har innarbeidet en solid forretningsmodell og er klare for å gjøre flere prosjekter i høst. Vi er også godt fornøyd med nylig å ha ansatt nye medarbeidere i både Vika Project Finance og Vika Business Management, sier partner Fredrik Melfald i Vika Project Finance.

FORNØYD: Vika Project Finance leverte gode resultater i fjor og har gjort flere dealer i 2020.
FORNØYD: Vika Project Finance leverte gode resultater i fjor og har gjort flere dealer i 2020.

Nå er tallene for 2019 sendt inn til Brønnøysund, og Vika-partnerne kan sammen med aksjonær ABG Sundal Colliers glede seg over et nytt år med gode resultater. Etter en omsetning på 59,7 millioner kroner (opp fra 57,2 millioner i 2018), oppnådde Vika Project Finance et driftsresultat på 44,9 millioner kroner (opp fra 44,1 millioner i 2018). Før skatt tjente selskapet 45,1 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS