STYRKER ANALYSETEAMET: Mallings analysesjef Haakon Ødegaard (th) har fått med seg Jon Mjølhus som ny seniorøkonom i Malling & Co.

Jon Mjølhus blir seniorøkonom i Malling

Malling & Co styrker analyseavdelingen ved å ansette Jon Mjølhus som seniorøkonom.

Publisert

Jon Mjølhus har nettopp startet i en deltidsstilling som seniorøkonom hos eiendomsrådgiveren. I dag er han også ansatt og foreleser i finans ved Universitetet i Sørøst-Norge og i næringseiendom ved Norges Handelshøyskole. Han har tidligere jobbet 20 år i finans som blant annet finansanalytiker, analysesjef og investeringsansvarlig for eiendom.

Analysesjef Haakon Ødegaard kjenner Jon Mjølhus godt, blant annet som gjesteforeleser i fag på Norges Handelshøyskole.

– Vi har fått en unik kompetanse, med solid erfaring fra både akademia og finansbransjen, med på laget. Jon gir oss styrkede evner til å svare på de spørsmålene kundene stiller oss, og kanskje også spørsmål de ikke har tenkt på å stille. Vi gleder oss til å jobbe med disse prosjektene sammen med Jon, som ikke bare har kunnskapen og nettverket, men også interessen for eiendom som aktivaklasse, sier Haakon Ødegaard.

– Jeg ser frem til å kunne bringe teori mer inn i praksis, og omvendt. Det holder ikke bare å gjette eller mene i næringseiendom. Man må vite, eller i det minste vite hva man ikke vet. Løsningen er gode data og forskning på disse. Datatilgangen har eksplodert, men utfordringen er å få noe nyttig ut av dem. Og jeg kjenner ingen som er flinkere på dette enn Malling og analysesjef Haakon Ødegaard, sier Mjølhus.

Haakon Ødegaard forteller at Mallings analyseteam har vokst over flere år og er delt mellom analyse og verdivurdering. Han mener Jon Mjølhus har kunnskap og erfaring i begge feltene og passer således inn som en fagressurs.

– Målet er også at vi skal være mer ute og prate med markedet og kundene. Og så har vi savnet en seniorperson som har praktisk erfaring fra langt tilbake fra før jeg begynte i bransjen, og som også har den akademiske tyngden. Vi er opptatt av at rådene våre skal være så faktabaserte som mulig

Jon Mjølhus er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole/Handelshögskolan i Stockholm og har i tillegg en mastergrad i finans fra Handelshøyskolen BI og en mastergrad i Real Estate Management fra KTH i Stockholm. Han tar nå en doktorgrad i næringseiendom ved NMBU.

– Det første vi skal ser på, er eiendom som aktivaklasse i langsiktige investeringsporteføljer. Spørsmålene er mange og vi skal forsøke å finne svarene i dataene, den anerkjente forskningen og ikke minst i egne analyser. Deretter følger en rekke andre fundamentale problemstillinger jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Mjølhus.

 

 

Powered by Labrador CMS