Høster mer anerkjennelse

Publisert Sist oppdatert

Arkitektkontoret A-lab er nominert i kategorien beste kontorbygg under verdens største arkitekturfestival World Architecture Festival (WAF), som i år arrangeres i Shanghai i begynnelsen av oktober.

Der venter en jury bestående av internasjonalt anerkjente arkitekter.

Les også: Statoil-bygget er solgt

– Vi synes det er veldig gøy å bli nominert til denne prisen, da konkurranseforslaget også vant WAF-prisen i Barcelona for beste konsept i 2009, sier Odd Klev partner i a-lab Odd Klev til Estate Nyheter.

På World Architecture Festival i 2009 vant A-lab prisen for beste «future project» med Statoilbygget Nå håper Klev at de kan følge opp med å vinne prisen for beste ferdigstilte kontorbygg.

Les også: Dette er årets bygg

Les også: Fikk svensk arkitekturpris

Les ogso: Thon: – God design trenger ikke koster mer enn kjedelig design

– Fra konsept til ferdig bygg skjer det mange ting som gjør at bygget ikke nødvendigvis er like spennende når det står ferdig som når man lagde konseptet og konkurransetegningene. Det er derfor ekstra hyggelig å bli nominert for det ferdige produktet, og det er vel så gjevt som å vinne for et konsept.

Les også: Statoil-nybygg for over seks milliarder

– Mye mer oppmerksomhet internasjonalt– Bygget har fått mye mer oppmerksomhet internasjonalt enn nasjonalt. Det er litt spesielt syntes vi, men kanskje den designen gir mere gjenklang ute i verden enn i Norge, sier Klev.

Tidligere i år ble Statoilbygget nominert til pris for beste kontorbygg under eiendomsmessen Mipim i Cannes. A-lab vant også World Architectural News’ pris for beste kontorbygning i 2012. Bygningen har også fått oppmerksomhet i Norge, hvor den blant annet har blitt nominert for stålprisen 2013, og fikk byggherreprisen for 2012.

Les også: Slik sparer Statoil 39 millioner kroner

Barcode og St. Olavs Hospital også nominertTo andre norske arkitektkontor er også nominert til WAF’s arkitekturkonkurranse. Arkitektkontoret Nordic – Office of Architecture er nominert i kategorien ferdigstilte helsebygg for kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital. MAD arkitekter er nominert i kategorien ferdigstilte boliger for bygget B11 i Barcode rekken.

Powered by Labrador CMS