STORT: Meierikvartalet skal bestå av flere bygninger, blant annet med de tre høyeste byggene i byen. Ill.: StorOslo Eiendom
STORT: Meierikvartalet skal bestå av flere bygninger, blant annet med de tre høyeste byggene i byen. Ill.: StorOslo Eiendom

Her selges boligene som varmt hvetebrød

Lillestrøm blir sakte men sikkert transformert fra en klassisk norsk småby til en urban storby. Noe mange mennesker svært gjerne sier ja takk til, skal vi tro nyboligsalget.

Publisert Sist oppdatert

Rundt om i Lillestrøm sentrum må det ene kvartalet etter det andre med gammel bebyggelse vike for store boliprosjekter, og interessen for å bo midt i sentrum er formidabel. Fagerborgkvartalet som skal transformeres til et boligkompleks med 145 leiligheter og med næring på hele grunnplanet, hadde salgsstart rett før nasjonaldagen.

– Vi solgte 63 leiligheter, eller 43 prosent av prosjektet. Vi er selvsagt veldig fornøyde og nå gjelder det bare å holde takten gående, sier en glad Anders Winther som er leder for nybygg i BN Bolig.

LES OGSÅ: Kjøpte 3,2 mål eiendom midt i sentrum

Det er Axer Eiendom som utvikler tomta til det som en gang var Fagerborg Hotell, ni minutters spasertur fra Lillestrøm togstasjon. Det vil si midt i byen med alle fasiliteter på alle kanter. Prismessig koster leilighetene fra 3,45 til 17,8 millioner kroner. Den gode salgsstarten overrasker Winther.

– Vi er i sterk konkurranse med to andre prosjekter, så da vi kom ut i markedet med gode priser så snakket vi om å selge 40 leiligheter. Så ja, det er over all forventning å selge 63, dette er helt klart en suksess. Det betyr også at byggestart skjer mye raskere enn tenkt fordi vi nå kan slette forbeholdene tidligere. Da er hele kvartalet ferdig i 2022, påpeker han.

Den dyreste leiligheten til 17,8 millioner er fortsatt usolgt, mens den til 15,7 forsvant på salgsstart.

– Slike priser blir mer og mer akseptert i Lillestrøm og jeg vet om salg til 18,5 millioner. Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2016 da vi slet med å selge leiligheter til 12 millioner kroner. De som har kjøpt i Fagerborgkvartalet hittil er for det meste fra nærmiljøet og noen fra Oslo. Aldersspennet er fra unge førstegangskjøpere til godt voksne mennesker som selger store eneboliger og skal inn i de største leilighetene, sier Winther og bekrefter en trend som har pågått lenge.

– Flere og flere vil ha noe mer lettstelt når de er voksne, og de vil ha det tidligere enn før i tiden. I Fagerborgkvartalet ble vi litt overrasket over at vi solgte mange 60-80 kvadratmeters treromsleiligheter. Toromsene går jo unna uansett, poengterer han.

– Når selger du den dyreste?

– Trolig snart, vi er allerede i forhandlinger, sier Anders Winther.

LES OGSÅ: Fra ødeland til urban bydel

Også Meierikvartalet, det store prosjektet Bundebygg bygger for Stor-Oslo Eiendom, Øie Eiendomsutvikling og Breidablikk Eiendom, opplever etterspørsel fra kjøpere. Her skal det bygges rundt 350 leiligheter i fem boligblokker og muligens et kombibygg. Den første blokka med 17 etasjer ble lagt ut for salg i januar, den andre med 19 etasjer i begynnelsen av mai.

– 65 prosent av den første blokka er allerede solgt, og 43 prosent av den andre forsvant omtrent på salgsstart. Vi er veldig fornøyde og har fått akkurat den starten vi ønsket, sier Thomas Eriksen i DnB Eiendom om leilighetene som er priset fra 3,35 til 14,25 millioner kroner.

Se Estate Play om hvordan Meierikvartalet fikk bygge 19 etasjer i Lillestrøm. Saken fortsetter under filmen.

I den 19 etasjer høye blokka er snittprisen 80.000 kroner per kvadratmeter, noe som er rekord i Lillestrøm.

– Vi skal ikke mange årene tilbake før 72.000 kroner var det høyeste, nå ser vi 75-80 på alle de tre store prosjektene som ligger ute for salg i Lillestrøm. Ti millioner kroner for en leilighet her er nok en grense for mange, men det er nok av folk her med god råd som gjerne ser etter det litt spektakulære. Og i dette prosjektet som også får ei blokk med 15 etasjer, mener vi høydene i seg selv er en slik kvalitet. Man får litt Manhattan-følelse i toppetasjene her, påpeker han.

Antatt verdi på gigantprosjektet er 2,5 milliard kroner, og etter byggestart i første kvartal 2020 tar det to år før disse trinnene kan flyttes inn i. Mange kjøpere er fra nærområdet og noen kommer fra Oslo.

– Det er særlig nærheten til Oslo og Gardermoen som trekker. Dessuten vokser næringslivet i Lillestrøm, inkludert i Meierikvartalet som får mye næringareal. Det bidrar til aktivitet på dagtid, ikke minst fordi vi legger opp til en del coworking-arealer der du for eksempel kan ta i mot kunder der du bor. Her kan du bo og jobbe i samme by, og tanken er at du finner alt du trenger på bygulvet en heistur unna leiligheten din, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Bygger inn motorveien for 2,5 milliarder kroner

Han trekker også frem prosjektets nærhet til jernbanen.

– Flere og flere ønsker å ha det slik. De vil ha nærhet til det meste og ikke kaste bort tiden sin på å sitte i bilkø eller å bruke mye tid på hage- og husstell. Vi har solgt en god blanding av størrelser, noe vi tolker som et sunnhetstegn, sier han.

Like ved er Skanska Eiendomsutvikling i gang med et boligprosjekt de har døpt Aveny Vest som skal bestå av 176 selveierleiligheter i tre selvstendige blokker. Kontrakten har en verdi på 490 millioner kroner og byggingen er allerede i godt i gang. Første salgstrinn med 80 blokkleiligheter i sju etasjer er priset fra 4,25 til 14,4 millioner kroner. 70 prosent av dem er allerede solgt. Salgstrinn to består av 40 leiligheter over åtte etasjer som selges for 2,75 til 12,9 millioner kroner. Over halvparten av disse er solgt. I tredje salgstrinn med opptil seks etasjer er det 57 leiligheter i samme prisleiet, 30 prosent av disse er solgt.

Se Opinions Tove Botnen fortelle om Opinions nye boligundersøkelse på Estate Play:

Powered by Labrador CMS