Her er Stordalens nye hotelldeal

Publisert Sist oppdatert

Som det ble antydet på EstateNyheter.no tidligere i dag, så inngår Nordic Choice Hotels også avtale med First Hotels, ved at First selger hotelldriften til Choice.

– Vi har en ambisjon om å være nummer 1 i samtlige store skandinaviske byer. Nå er vi enda ett skritt nærmere med å realisere den drømmen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Avtalen ble presentert på Stordalens hovedkontor i Oslo i dag.

Les også: – Du må investere med hjertet

Les også: Her løper Stordalen ned hotellveggen

Reddes fra uføre– Vi er meget godt fornøyd med å få denne avtalen på plass. Salget medfører at vi kan bokføre en gevinst på over en halv milliard norske kroner, sier Asmund Haare, styreleder i Flying Elephant som eier Host Hoteleiendom og First Hotels.

Avtalen berger Haare ut fra en økonomisk hengemyr i Danmark. De siste ukene har vært et mareritt for Haare, ved at First først måtte gi fra seg driften av Hotel Østerpost i København til hotellets eiere. Senere røk også Hotel Neptun i samme by.

Stordalen på sin side går for revansj, etter at han for et par år siden avsluttet ti års hotellsatsning i Danmark som hadde kostet 800 millioner kroner.

Les også: Norden lokker gigantene

Les også: Selger Farris Bad

Sentral beliggenhetHotel Amaranten ligger sentralt på Kungsholmen i Stockholm. Hotellet har 461 rom, restaurant og bar, spa og basseng.

Hotel Skt. Petri har 268 rom og ligger ved latinerkvartalet i hjertet av København. Hotellet karakteriseres av Choice som byens ledende designhotell, og ble i 2010 kåret til Skandinavias beste businesshotell av CNBC.

Les også: Blir Sveriges største hotellkjede

Hotel Vesterbro er et 400 roms fullservicehotell med gode konferanse og møtefasiliteter. I likhet med Hotel Skt. Petri ligger Vesterbro meget sentralt til i Købbenhavn.

– Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro blir de første hoteller i Danmark vi både eier og driver selv, og vil utgjøre basisen for videre vekst i København, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels i en melding som er sendt ut i forbindelse med kjøpet.

Løser refinansieringsbehovEtter salget vil 56 hoteller driftes under First Hotels-varemerket, hvorav ni i København. Den gjenværende eiendomsporteføljen i Host Hoteleiendom består av 17 hotelleiendommer. Salget løser også et utfordrende refinansieringsbehov som Host Hoteleiendom har arbeidet med over lengre tid.

Les også: Niam kjøper i København

Les også: Eiendomsprisene snur i Danmark

– Vi vil nå fokusere på de 17 gjenværende hotelleiendommene vi eier i Norge, Sverige og Danmark. Med dette salget har vi et godt utgangspunkt for å utvikle porteføljen og bygge nye verdier i selskapet, sier Gisle Tangenes, administrerende direktør i Host Hoteleiendom.

Overtakelse skjer 1.juli 2013. Inntil videre blir hotellene drevet under First Hotels. Full integrering og rebranding til Nordic Choice Hotels er forventet høsten 2013.

Powered by Labrador CMS