OPPTIL 1.700 ARBEIDSPLASSER: Her kommer et bygg med 1.500-1.700 arbeidsplasser, samt publikumsrettet virksomhet i første etasje.

Hav Eiendom vant frem på Fiskebrygga

– Dette er en merkedag for byutviklingen av Fjordbyen, sier direktør i Hav Eiendom, Kjell Kalland.

Publisert

Estate Nyheter har i flere artikler omtalt prosjektet Fiskebrygga, som er den asfalterte flaten mellom Havnelageret og Skippergata – tett på Oslo S. Detaljreguleringen ble godkjent av Oslo bystyre 21.09.2022, og da trodde de fleste at det var duket for utbygging.

I februar i år – mer enn ett år og tre måneder etter bystyrevedtaket – kom imidlertid Statens vegvesen med avslag på tiltaket.

Skisse av nybygget.

Vegvesenet hadde opprinnelig en innsigelse til planslaget knyttet til at en del av det nye bygningsvolumet skal plasseres over nedkjøringsrampen til E18-tunnelen. Denne innsigelsen trakk de før saken ble oversendt til Bystyret, men så fant de det altså for godt å børste støv av innsigelsen.

Vegvesenet begrunnet avslaget på følgende måte: "En helhetsvurdering av risiko og ulemper som følge av tiltaket."

Nå har imidlertid Hav Eiendom vunnet frem med klagebehandlingen, slik at prosjektet kan realiseres. 

– Etter grundig behandling har klagen fra Hav Eiendom blitt tatt til følge av Statens Vegvesen. Dette er en merkedag for byutviklingen av Fjordbyen, sier Kalland, som roser politikere på tvers av partigrenser for å ha gjort dette mulig.

– Nok en gang er «kontrakten» om Fjordbyen bekreftet og måten Oslo, med Arbeiderpartiet og Høyre i spissen, sammen med andre partier og støttespillere, har stått sammen for å realisere Fiskebrygga, lover godt for videre fjordbyutvikling.

Han understreker at de ikke kunne klart dette uten den brede støtten fra Oslo og byutviklingsmiljøet.

– Støtten vi har fått fra politikerne har vært enestående. Byrådsleder Eirik Lae Solberg og Byråd James Stove Lorentz talte vår sak og jobbet hardt for dette resultatet. I Stortinget tok Rasmus Hansson frem saken foran Samferdselsministeren, og satt oss på dagsorden. Vi har også fått enorm støtte fra Oslos egne Marthe Scharning Lund og Frode Jacobsen fra Arbeiderpartiet på Stortinget, understreker Kalland.

Det er samtidig klart at saken har engasjert bredt.

– Vi har sett et utrolig engasjement fra flere som bryr seg om bærekraftig byutvikling. Her ønsker jeg særlig å trekke frem Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom. Nina Solli i Byggnæringens Landsforening og Rasmus Reinvang i OMA har også vært svært viktige støttespillere for å fremheve viktigheten av Fiskebrygga, sier han.

Powered by Labrador CMS