NY JOBB: Jorleif Jørgenvåg skal jobbe med utviklingen av Filipstad.
NY JOBB: Jorleif Jørgenvåg skal jobbe med utviklingen av Filipstad.

Går fra Statsbygg til Hav Eiendom

Jorleif Jørgenvåg blir Hav Eiendoms plansjef for Filipstad-utbyggingen.

Publisert

I årene som kommer skal Oslos nye bydel på Filipstad vokse frem. Hav Eiendom rigger seg for denne jobben, og ansetter Jorleif Jørgenvåg som får ansvaret med å omforme Filipstad til en ny og levende bydel i Fjordbyen.

– Vi er svært fornøyde med å få ham på laget. Han har en solid bakgrunn som vil komplementere teamet vårt, sier utviklingsdirektør i Hav Eiendom, Liz-Heidi Leonhardsen.

Sirkelen er fullendt

Jørgenvåg er utdannet landskapsarkitekt og har etterutdanning i urbanisme. Han kommer fra jobben som prosjektleder i Statsbygg der han blant annet har jobbet med byplanlegging i ulike utrednings- og byggeprosjekter, som etterbruken av veterinærhøgskolen på Adamstuen.

Før det arbeidet han i kulturetaten i Oslo kommune som prosjektleder for konseptutvikling og regulering av Skulpturparken på Ekeberg. I tillegg har han jobbet ved Fjordbykontoret (PBE), hvor han var med å utforme Fjordbyplanen, som ble vedtatt i 2008.

– Dermed har jeg hele veien fulgt med på utviklingen av Fjordbyen. Nå føles det som å komme hjem til Fjordbyen igjen, sier han.

Trenger en plansjef til

I dag er Filipstad et stort industriområde. Planen er at dette en gang i fremtiden skal bli en ny bydel. 

– Vi styrker laget fordi vi i dag har én plansjef som er fullt engasjert i utviklingen av Grønlikaia og Sadelmakerbryggen. Nå som arbeidet med Filipstad skrider fram, og vi skal i gang med detaljreguleringen, trenger vi en dedikert plansjef til dette arbeidet, påpeker Leonhardsen.

Hav Eiendom vil gjerne komme i gang med detaljreguleringen. Det er også et politisk ønske om å komme seg videre i prosessen med den nye bydelen som skal utvikles gjennom nesten 20 år. 

Når Filipstad står ferdig blir det med rundt 3.000 nye boliger og mange næringslokaler.

– Det blir også viktig å komme i gang på en smart måte. Det er fortsatt noen brikker som må på plass. Som det siste området som skal utvikles, står Filipstad på skuldrene av alt som er tenkt og bygd i Fjordbyen de seneste 20-30 årene, sier Jorleif Jørgenvåg.

Powered by Labrador CMS