Har tapt en kvart milliard

Publisert Sist oppdatert

Scandic Hotel AS, med 23 hoteller rundt i Danmark, er siste eksempel blant flere hotellkjeder i Danmark som sliter med store underskudd. Regnskapstall for 2012 avslørte at Scandic gikk 84 millioner danske kroner i minus.

Les også: Mer sparing, mindre konferanser

Dermed har hotellkjeden tapt litt over en kvart million danske kroner på hotelldrift i Danmark siden 2008.

Reddet av 220 millioner kronerDet store tapet i 2012 førte til at morselskapet, Scandic Hotels AB, måtte trå til. Ved nyttår hadde Scandic Hotel opparbeidet en negativ egenkapital på 41,6 millioner danske kroner. Derfor måtte morselskapet spytte inn 220 millioner i det danske selskapet, skriver epn.dk.

Les også: Her er Stordalens nye hotelldeal

Les også: Stordalen gjør comeback i Danmark

Les også: Her løper Stordalen ned hotellveggen

Scandic Hotels ønsker ikke å kommentere regnskapstallene ytterligere, eller kapitalinnsprøytningen fra morselskapet. Men direktør for mat og drikke i hotellkjeden, Søren Faerber, skriver i en mail til avisen at de alarmerende tallene i regnskapet er et uttrykk for at kjeden er tynget av store investeringer.

– Det sender dog også et klart signal om at vi tør å investere i våre hoteller og tror på fremtiden, skriver Søren Faerber til epn.dk. Han viser til at mange av hotellene ble renovert i 2012, og at det særlig var store utgifter i forbindelse med nybygde Scandic Aarhus City-hotell. Disse investeringene vil gi forbedret resultat i 2013, skriver han, men det ventes fortsatt røde tall for i år.

Les også: Norlandia vil ha asylmottak ved alpinbakke

Les også: Norden lokker hotellgigantene

En bransje med underskuddEn gjennomgang av årsregnskapet til 390 danske hoteller, utført i mai av NN Markedsdata på oppdrag fra Jyllands-Posten, viser at 51 prosent hadde underskudd i det siste offentliggjorte regnskapet.

Av disse hadde 120 hoteller hatt underskudd de tre siste årene.

De 390 hotellene hadde i gjennomsnitt et underskudd på 432.700 danske kroner.

Les også: Elendig start på hotellåret i Norge

HotellboomEn av årsakene til vanskelighetene i danske hotellbransje, forklares med at hotellene før finanskrisen leide seg inn i eiendommer på dyre og lange kontrakter, som det har vært umulig å komme ut av.

Dessuten har hotellbransjen opplevd en byggeboom de siste årene, til tross for nedgang i etterspørselen. I perioden 2007-2012 økte tallet på hotellrom fra 36.059 til 42.808. Det er en stigning på 18.7 prosent. I samme periode falt omsetningen per solgte rom med 7.8 prosent.

Powered by Labrador CMS