Halv pris av Oslo

Publisert Sist oppdatert

Mens leieprisene er stabilt høye i Oslo og Stockholm, er det andre tilstander i København og Helsinki. I sistnevnte ligger leieprisene for de beste lokalene på rundt 2300 kroner kvadratmeteren.

Ifølge Jones Lang LaSalle er det heller lite som tyder på at prisene vil stige noe særlig, da de økonomiske framtidsutsiktene ikke er for optimistiske, samtidig som tilbudet øker i takt med at flere leietakere velger å flytte til Töölönlahti-området.

Les også: Ny havn endret markedet

Halv pris i KøbenKøbenhavn er den billigste av storbyene i Norden. For de beste lokalene i CBD må man i dag ut med rundt 1700 kroner, altså langt under halv pris av det man må betale i Oslo.

– Situasjonen i København er noe spesiell. De har hatt mulighet til å bygge mye ut over mot sjøen. Utbudet i København er derfor veldig stort i tillegg, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom.

Les også: Niam gjør milliardkjøp i København

Les også: Haare mister hoteller i Danmark

Les også: Bella Center solgt

I tillegg er byen hardt rammet av finanskrisen, noe som også påvirker leieprisene.

Leieprisene i København har holdt seg ganske stabile den siste tiden, men det har oppstått en større differensiering mellom nye og moderne lokaler og eldre, mindre arealeffektive lokaler.

Jones Lang LaSalle tror at mange av områdene som opplever sviktende leienivåer også vil få en varig økning i ledigheten, da mange av disse områdene også har dårlig infrastruktur.

Powered by Labrador CMS