Gjør comeback i Danmark

Publisert Sist oppdatert

Petter Stordalens ønske om å bli hotellkonge i Danmark endte med et gigantisk tap. Stordalen har ved tidligere anledninger bekreftet at satsningen i perioden 2000 til 2011 totalt kostet ham 800 millioner kroner, og til slutt ga han bort driften av sine 12 hoteller til konkurrenten First.

First har senere møtt betydelig økonomiske problemer i Danmark, og så sent som i mai ble det kjent at First-kjeden måtte gi fra seg driften av to av sine hoteller til hotellets eiere.

Overtar to hotellerI dag vil Stordalen offentliggjøre at han entrer Danmark igjen. De foreløpige opplysningene består av at Nordic Choice Hotels har kjøpt «to markante hoteller og eiendommer i København».

Les også: Stordalen inn på toppliste

Les også: Her løper Stordalen ned hotellveggen

Da Stordalen sist satset i Danmark, leide han seg inn i hotellbygg på dyre kontrakter, som i noen tilfeller var på hele 25 års varighet.

Da markedet stupte, var eierne av byggene lite villige til å fire på leieutgiftene. Det førte til store tap på hotelldriften. Stordalen ser ut til å ha tatt lærdom av dette, siden foreløpige opplysninger viser at han nå kjøper også selve byggene.

Les også: Den dyreste hotellbyen

Samarbeid med First?Choice-kjeden holder pressemøte både i Oslo og København i dag. I Danmark holdes pressemøtet på Hotel Skt. Petri, som er eid av First Hotels. Mye kan derfor tyde på at det er mellom partene Nordic Choice og First det er gjort en avtale.

Informasjonsavdelingen i Nordic Choice opplyser at det også vil bli offentliggjort kjøp av en hotelleiendom i Stockholm i dag.

Les også: Stordalen ekspanderer i Sverige

Powered by Labrador CMS