Tech:

SATSER: Geir Atle Bore, Espen Kittilsen og Ove Hogneland er klar for å skape et effektivt marked for obligasjonsfinansiering.
SATSER: Geir Atle Bore, Espen Kittilsen og Ove Hogneland er klar for å skape et effektivt marked for obligasjonsfinansiering.

FundingPartner med storsatsing på obligasjoner

FundingPartner Securities har fått verdipapirkonsesjon og skal nå tilby miniobligasjoner på fra 30 til 200 millioner kroner.

Publisert

Crowdfundingselskapet FundingPartner har slått seg opp på folkefinansiering av eiendomsprosjekter og har siden oppstarten i 2017 formidlet lån til over 250 eiendomsprosjekter på til sammen 1 milliard kroner.

Nå utvider FundingPartner satsingen.

– Vi har de siste årene fått mange henvendelser fra eiendomsaktører som ønsker finansiering på større beløp enn vi så langt har hatt muligheten til å tilby, som ikke får dekket sine finansieringsbehov hos banker eller de etablerte tilretteleggerne. Med FundingPartner Securities kan vi nå tilby miniobligasjoner på 30 til 200 millioner kroner, et produkt vi tror vil være relevant for mange eiendomsaktører i Norge, sier Geir Atle Bore, gründer og daglig leder i FundingPartner Group.

FundingPartner Securities vil benytte den eksisterende investeringsplattformen som FundingPartner har utviklet over flere år, og blir med det den eneste digitale investeringsbanken i Norge.

– Vi har brukt to år på å få verdipapirkonsesjonen og utvikle en forretningsmodell som er kostnadseffektiv nok til at finansieringskostnadene for eiendomsselskapene blir fornuftige. Vi er nå superfornøyde med at Finanstilsynet har gitt oss klarsignal til å gå i gang med en ny modell i markedet, sier Ove Hogneland, COO i FundingPartner Securities.

Espen Kittilsen skal lede den nye satsingen Han kommer fra Investment Banking-avdelingen til Carnegie.

– Det at vi har en digital plattform uten bruk av dyre meglere og manuelle prosesser muliggjør at vi kan tilrettelegge obligasjoner på lavere beløp enn hva de etablerte aktørene typisk gjør. Vi ønsker å skape et effektivt marked der eiendomsselskaper og mellomstore selskaper effektivt kan skaffe finansiering til prosjekter og investering i vekst, sier Kittilsen, daglig leder i FundingPartner Securities.

Han mener markedet har et potensiale på flere milliarder.

– Vi opplever at behovet for finansiering i dette sjiktet er stort, og ser frem til å tilrettelegge første obligasjon i løpet av høsten, avslutter Kittilsen.

Powered by Labrador CMS