Fornebu S tar tet

Publisert Sist oppdatert

– Et pol er en viktig driver for et kjøpesenter. Det er derfor viktig at vi får butikken der, sier eiendomssjef og utleieansvarlig hos KLP Eiendom, Jan-Eirik Berntsen, til Budstikka.

Folk som bor eller jobber på Fornebu og Snarøya vil ikke lenger behøve å reise til CC Vest eller Sandvika for å kjøpe alkohol, og det vil trolig merkes på omsetningen i de andre bærumssentrene.

Les også: Første spadetak tatt

Les også: – For få boliger regulert på Fornebu

Les også: – Helt uaktuelt med flere boliger på Fornebu

TørkeperiodeKonkurransen kan særlig bli tøff for polet i Sandvika, som i første halvår i år hadde en nedgang i salget på 16,5 prosent. Det tilsvarer 36 000 færre solgte liter. Til sammenligning falt salget med «bare» 8,6 prosent på Sandvika-polet i fjor, skriver avisen.

80 aktørerIkke bare pol, men også Apotek1, poengterer Jan-Eirik Berntsen som veldig sentrale trekkplastre ved det nye sentret. Åpningsdato er 14. oktober 2014, og allerede er 43 kontrakter med butikker og serveringssteder signert.

Les også: Her er varegruppenes vinnere og tapere

Les også: Dette senteret er best i Norden

Til sammen er det rom for vel 80 ulike leietakere. Velrennomerte Anton Sport, H&M, Guttelus og Alpaca Society er bekreftet. I tillegg kommer elektronikkbutikk og klesbutikker, men navnene på disse holdes foreløpig hemmelig. 

Han sier de bestreber seg på å få en miks av kjedebutikker og unike spesialbutikker, i tillegg til ulike typer kaffebarer og servering, blant annet en sushirestaurant.

1,5 milliarder i åretRundt 400 aktører har meldt sin interesse, så det er ikke noe problem å fylle lokalene. Fornebu S har som mål å omsette for 1,5 milliarder i året.

– Vi skal være et senter for området her. Vi er et helt annen type senter enn Sandvika Storsenter som er dobbelt så stort. Det er plass både for Storsenteret, oss og CC Vest, sier Berntsen til Budstikka.

Les også: Kjøper næringsdelen av Telenor Arena

Les også: – Den manglende prioriteringen av Fornebubanen er skuffende

Utvidet kundegrunnlagMed IT-giganten Evrys inntog på Fornebu, blir kundegrunnlaget for sentret økt med 3000 flere ansatte fra januar neste år. De ansatte flytter fra kontorer i Nydalen, Drammensveien og Skøyen-området inn i Telenor-bygget i Snarøyveien 30.

Evry valgte Fornebu på grunn av sentral beliggenhet med gode transportforbindelser og en pulserende bydel hvor viktige kunder også har kontorer, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Her kommer nybyggene

Egen transport For å sikre de ansatte raskest mulig reiseforbindelse i rushutsatte Fornebu, oppretter Evry egen buss mellom Fornebu/Lysaker og Skøyen med avgang flere ganger om dagen.

Powered by Labrador CMS