Fikk svensk arkitekturpris

Publisert Sist oppdatert

Prisen utdeles hvert år til et bygg hvis utforming og fasade bidrar til et triveligere bymiljø, og i juryens begrunnelse stod det blant annet:

– Gjennom en innovativ eiendomsutvikler med bistand fra en arkitekt med visjoner, har et bygg med en usikker fremtid gjennomgått en usedvanlig vellykket metamorfose. Fra ruvende og lukket til transparens, åpenhet og originalitet.

Les også: Pris for handel

Les også: – Tenker ikke nok design

Bevisst satsning– Vi er veldig glade og stolte over å motta prisen og ser det som en annerkjennelse på vår bevisste satsning på god arkitektur i våre utviklingsprosjekter, sier forretningsutvikler Kristian Höglind i Aspelin Ramm Fastigheter.

Pedagogen Park huset frem til 2006 lærerutdanningen ved universitetet i Göteborg. Bygget er på totalt 36.200 kvadratmeter, hvor om lag 13.500 kvadratmeter i dag er utleid. Blant leietakerne er Trafikverket, Svenska kyrkan og Sodexo. Området rundt bygget er på hele 82.000 kvadratmeter, og her planlegges det mellom 500 og 700 boliger. 

Les også: Dette senteret er best i Norden

Kjøpte i 2010Aspelin Ramm kjøpte bygget av Akademiska Hus i 2010. Arkitektkontoret Semrén & Mánsson har stått for utformingen av bygget. Aspelin Ramm Fastigheter, som eies av Aspelin Ramm Gruppen, har totalt 11 eiendommer på Sveriges vestkyst.

Mölndal har om lag 40.000 innbyggere og ligger i utkanten av Gøteborg.

Powered by Labrador CMS