Transaksjon:

SIKRER SEG REKKA: Kjøpet av Bølerveien 63 sikrer Aberdeen Eiendomsfond hele rekka fra Bølerveien 61 til Bølerveien 65.

Fabritius selger på Berger

Fabritius har solgt en logistikkeiendom på Berger til Aberdeen Eiendomsfond Norge I.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha doblet arealet til Bølerveien 63 med et nytt tilbygg, selger Fabritius Gruppen nå den 20.000 kvadratmeter store eiendommen som er leid ut til OneMed. Kjøper er Aberdeen Eiendomsfond Norge I som forvaltes av Aberdeen Standard Investments. Eiendommen ble overtatt den 5. november.

– Det er litt synd å gi slipp på så fine eiendommer, men det er godt å vite at de lander hos en seriøs aktør som Aberdeen, som her også eier de to naboeiendommen. Noen ganger må man ta et skritt tilbake for å ta to frem, og Fabritius har fortsatt en vekststrategi vi skal levere på. Det har også vært veldig spennende å høste mange gode erfaringer med solcelleanlegget i Bølerveien 63, som vi kommer til å ta med oss til nye prosjekter, sier daglig leder i Fabritius Asgeir Solheim.

Fabritius Gruppen har de seneste årene vridd strategien fra å være en utvikler til å i større grad være en langsiktig eier av næringseiendom. Men selskapet har en rekke store investeringsprosjekter på gang. Rundt Oslo har selskapet 1,8 millioner kvadratmeter med tomt til lager- og logistikkprosjekter, i tillegg til andre store utviklingsmuligheter.

– Dette er en attraktiv eiendom vi mener vil være en god investering i tiden fremover. Fondet eier allerede naboeiendommene Bølerveien 61 og Bøleveien 65, og vi anser det som en strategisk verdi å eie disse tre eiendommene samlet. Kjøpene styrker Aberdeen sin posisjon innen dette segmentet. Vi har kjøpt eiendom av Fabritius tidligere og vet at de leverer god kvalitet på sine bygg. Aberdeen Standard Investments har flere fond og mandater som ønsker økt eksponering mot attraktive eiendommer så vi vil således være aktive på kjøpersiden også fremover, sier Jens-Petter Guthus i Aberdeen Standard Investments.

Arctic Securities har vært tilrettelegger for transaksjonen, mens Akershus Eiendom har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS