SENTRAL I UTVIKLING: Erik Stensli har vært sentral i det meste av Fabritius' utviklingsprosjekter.
SENTRAL I UTVIKLING: Erik Stensli har vært sentral i det meste av Fabritius' utviklingsprosjekter.

Asgeir Solheim gir seg – dette er den nye Fabritius-sjefen

Asgeir Solheim går av som daglig leder i Fabritius og Erik Stensli tar over sjefsjobben fra nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Asgeir Solheim gir seg dermed etter 28 år i selskapet etter at han nå har passert 67 år. Erik Stensli kommer fra stillingen som Direktør for utvikling og prosjekt internt i Fabritius, hvor han har jobbet i 25 år med prosjektutvikling og ledelse. I tillegg til å lede teamet for prosjektutvikling og være en del av ledergruppen, har Erik selv vært sterkt involvert i de aller fleste prosjektene som er utviklet. Han var også i flere år daglig leder for Ulven AS på Økern, med regulering, utvikling og forvaltning av Ulven området.

I en melding skriver styret i Fabritius at de er veldig fornøyd med den jobben som er gjort med å bygge opp selskapet til en lønnsom, kundefokusert og profesjonell eiendomsutvikler over mange år under Asgeir Solheim sin ledelse.

– Det er med stor ydmykhet jeg overtar stafettpinnen fra Asgeir, og jeg setter stor pris på den tillitten styret har vist meg. Fabritius er et flott selskap med mye kompetanse og flinke mennesker, og jeg ser veldig frem til å være med å videreutvikle og løfte Fabritius videre fremover, sier Erik Stensli.

Asgeir Solheim har ledet Fabritius i 28 år, helt fra da han var med på å snu selskapet fra et trykkeri til å bli en stor eiendomsutvikler og eiendomsbesitter med en eiendomsportefølje på rundt 8 milliarder kroner og betydelig tomteareal for utvikling.

– Jeg har passert 67år og det var på tide å slippe nye krefter til for å ta Fabritius inn i en ny periode med mange spennende prosjekter. Fabritius har vært en viktig del av livet mitt i lang tid, men nå er det tid for andre prioriteringer fremover, men jeg skal stå på for fullt ut året, Jeg vil også ha noen oppgaver i Gjelsten konsernet etter fratredelsen. Jeg ser frem til å følge utviklingen videre fra sidelinjen, og har stor tro på gjengen i Fabritius, sier Asgeir Solheim.

Han vil jobbe ut 2023.

– Jeg ønsker å takke Asgeir for en formidabel innsats over mange år, hvor han har vært sentral i oppbyggingen av Fabritius til en ledende aktør innen utvikling og forvaltning av lager- og logistikk eiendommer. I tillegg har vi hatt et veldig godt og nært samarbeid i mange år. Jeg er veldig glad for at Erik har takket ja til utfordringen med å ta Fabritius inn i en ny epoke, og er trygg på at Fabritius vil levere gode resultater fremover med Erik i spissen for et meget dyktig team, sier styreleder i Fabritius og CEO i Gjelsten Holding, Henrik Schüssler.

Powered by Labrador CMS