– En veldig bra innspurt

Publisert Sist oppdatert

– Fra et dårlig første kvartal er det full fart på gode objekter og mange prosesser. Det ser ut som vi får en veldig bra innspurt. Det er gode objekter i markedet og mye aktivitet, sier Jon Dahlberg Årstad, som leder rådgivning- og verdivurderingsavdelingen til Newsec.

Les også: Tror på 40 milliarder kroner

– Transaksjonsmarkedet er bra og sentrale kontor- og handelseiendommer handles ned mot en yield på fem blank.

Les også: Dette jakter investorene på nå

Les også: Bankene er på banen igjen. Eller?

Over 20 milliarder– Vi er på et salgsvolum på nesten 20 milliarder kroner nå, og jeg tror vi vil nå et nivå på over 20 milliarder første halvår. Men det vet vi jo ikke før vi har talt opp over sommeren. Det er nemlig veldig mye som skjer off market, der lite er offentlig men hvor det skjer mye i kulissene, utdyper Dahlberg Årstad.

Konstituert administrerende direktør i DNB Næringsmegling, Ola Larsen, vil ikke spekulere i tall, men sier at det jobbes med store ting i markedet.

– Det har vært et halvår uten de helt store transaksjonene, men vi jobber med ganske mange store transaksjoner nå, og håper å få på plass et par av disse før vi tar sommerferie. Vi er i avslutningsfasen med flere.

Les også: – Store eiendommer på vei ut i markedet

Les også: – Etterspørselen overgår tilbudet

Storfisker– Det er flere meglerhus som jobber med store ting og vi vet fra tidligere at det meste skjer i andre halvår og en stor sak kan påvirke veldig, sier Larsen.

Larsen har statistikken på sin side. I 2012 nådde omsetningen av næringseiendom 52 milliarder, og nesten halvparten kom i årets fjerde kvartal. I tillegg var 11 av transaksjonene på over én milliard kroner.

Powered by Labrador CMS