Eiendomsutviklerne samles i august

Publisert Sist oppdatert

I år som i fjor løper Bygg- og eiendomsutviklingsdagene av stabelen på Farris Bad i Larvik i slutten av august, nærmere bestemt 29.-30. august. I år er fjerde gang konferansen arrangeres i regi av Estate Media, og programmet har mange tunge navn på foredragslisten.

Les også: Selger Farris Bad

Les også: Spår het høst

Utflating?Den siste tiden er det meldt om utflating i boligprisene, og det knytter seg derfor stor spenning til hvilke forventninger sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank1 Gruppen har til høstens prisutvikling. Befolkningsveksten og flyttemønsteret har stor betydning for dette, og her vil Even Høydahl, seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå legge frem sine siste prognoser for vekst og hvor dette vil skje.

Les også: – Gi oss mangfold og kvalitet

Urbanist Erling Fossen har sine klare meninger om hvordan god byutvikling bør foregå, mens Thor Eika i Fritzøe Eiendom på sin side vil gjøre rede for hvordan god eiendomsutvikling bør foregå. For begge områdene er det viktig med et overordnet perspektiv, hvor arkitekt og partner i MAD, Nicolai Riise vil forklare hvordan arkitekter tenker.

Les også: Bankmarkedet bedre, men selektivt

Les også: Dyrere og vanskeligere å få lån

Slik sparer du pengerEiendomsutvikling handler også om penger, og Agnete Haugerud og Jørgen Bull i Ernst & Young vil forklare hvordan man kan spare moms på riktig selskapsstruktur. Administrerende direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen Utvikling skal snakke om sine erfaringer rundt utbyggingen av Tjuvholmen i Oslo, mens Tron Sanderud, sjef i Hamar-selskapet Utstillingsplassen Eiendom, tar for seg byutvikling i distriktene.

Les også: Staten tapte sak om søksmålsadgang

Les også: Terskelverdiene for melding til Konkurransetilsynet heves

Les også: God momsnyhet trukket tilbake

Videre vil Nils Kristian Nakstad i Enova orientere om fremtidens bygg, mens Bjørn R. Grepperud skal snakke om rehabilitering av eksisterende bygg.

Går for OLFlere foredragsholder er med enn det som allerede er nevnt. Konferansen går over to dager, og den første dagen toppes av Angus McIntosh, som er professor i eiendom ved Oxford Brookes University. McIntosh vil se på effektene olympiske leker vil ha på by og land – med særlig fokus på de 24. olympiske vinterleker i 2022 – hvor Oslo er en av søkerne.

Les også: 40 prosent over fjoråret

Powered by Labrador CMS