Dyr avtale til Skanska

Publisert Sist oppdatert

Tilbake i 2008 vedtok Stortinget at Norges veterinærhøgskole, Universitetet for miljø- og biovitenskap og Veterinærinstituttet skulle slås sammen til et nytt universitet på Ås. Nå begynner Campus Ås å ta form.

Les også: Helsebygg er big business

Les også: Skanska fikk Powerhouse-kontrakt

Samspillsavtalen med Skanska Norge AS ble inngått i mars i fjor for utarbeiding av forprosjekt med opsjon på detaljprosjektering og videre gjennomføring. Nå er det inngått en tilleggsavtale for videreføringen av prosjektet i detalj- og byggefase med fastsettelse av målpris og fremdrift, skriver Skanska i en pressemelding.

Norges størsteSenteret for husdyrforsøk blir Norges største gårdsbruk målt i antall husdyr og en sentral arena for utdanning og forskning ved Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) på Ås og Norges Veterinærhøgskole (NVH).

Senteret skal tilrettelegge for husdyrforsøk og undervisning på de tradisjonelle husdyrrasene.

Les også: – Fokus på miljø helt avgjørende for å lykkes i byggemarkedet

Les også: Dansk firma skal bygge skole

Anlegget består av til sammen fem bygg med et samlet brutto areal på 11.800 kvadratmeter. Det skal etableres et rasjonelt og miljøvennlig anlegg som har stort fokus på dyrevelferd. Planlagt byggestart er høsten 2013 og skal stå klar til innflytting i første halvår 2015.

Nesten dobbelt så dyrtSammenslåingen av disse utdanningsinstitusjonene vil koste nesten dobbelt så mye som først antatt. I 2012 var kostnadsoverslaget på 3,2 milliarder, men nå har prislappen vokst til 6,3 milliarder, som skal bevilges frem til alle nye bygg står ferdig i 2019.

Les også: Tynnere ordrebok for Skanska

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har tidligere uttalt til Aftenposten at hun ikke synes økningen er spesielt dramatisk.

– De internasjonale kravene til standard på ting som laboratorier og smittevern har økt underveis. Vi må ta smittevern på alvor og kan ikke lage noen billig variant, sa hun til avisen.  …

Powered by Labrador CMS