FÅR EN EIER: Sørlandssenteret blir heleid av Olav Thon Eiendomsselskap fra primo januar 2023.

Thon sikret seg hele Sørlandssenteret

Etter å ha eid Sørlandssenteret 50/50 sammen med DNB Livsforsikring siden 2008, kjøper nå Olav Thon Eiendomsselskap ut den mangeårige partneren.

Publisert

– DNB Livsforsikring har hatt en fantastisk fin reise sammen med Olav Thon fra sammenslåingen og etableringen av det nye Sørlandssenteret i 2008. Utviklingen har vært svært positiv, og samarbeidet godt, men nå er det tid for én eier å ta senteret videre. DNB Livsforsikring er sikker på at Olav Thon Eiendomsselskap vil videreutvikle senteret på beste måte også i fremtiden, sier adm. direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom.

Sørlandssenteret ligger 12 kilometer nordøst for Kristiansand, og er det største kjøpesenteret i Agder. I fjor hadde senterets butikker en samlet omsetning på 2,8 milliarder kroner, noe som plasserte senteret på femteplass på listen over Norges største kjøpesentre, målt i omsetning. Leieinntektene var på 128 millioner kroner i fjor.

– Olav Thon Eiendomsselskap vil takke DNB Livsforsikring for det gode samarbeidet. Vi vil gjøre vårt ytterste for at Sørlandssenteret forblir regionens beste destinasjon for gode handelsopplevelser, sier Olav Thon Eiendomsselskaps administrerende direktør Dag Tangevald-Jensen.

Overtakelsen er planlagt til primo januar 2023 og er bla. betinget av styregodkjenning, både på selger og kjøpersiden.

Powered by Labrador CMS