Tech:

SKRYTER AV BRANSJEN: Kristian Jul Røsjø skryter av eiendomsbransjen, som sparrer med gründerne og stiller opp med relevante problemstillinger til oppstartsselskapene.

Derfor satser gründerfabrikken Antler på proptech

Antler har investert i mellom 600 og 650 oppstartsselskaper over hele verden. Energi og proptech er favorittsektorene til Antler-partner Kristian Jul Røsjø.

Publisert

Venture Capital-selskapet Antler har på kort tid bygd opp en venturegigant med kontorer i 25 byer over hele verden og 16 fond. Under Estate kunnskaps konferanse Eiendom og Teknologi på hotellet Fyri i Hemsedal fortalte partner Kristian Jul Røsjø i Antler om hvordan de ser store muligheter innenfor proptech.

– Vi har et Norden-fond som har investert til sammen i 118 selskaper. Vi valgte proptech fordi mange av de sterkeste oppstartsselskapene har vært i proptech-sektoren. Det har vært mange flinke mennesker som har ønsket å bygge proptech-selskaper. I tillegg har mange av investorene tjent penger i sektoren og vil bygge videre. Mange eiendomsselskaper har også vært villige til å prøve ut ny teknologi, sier Jul Røsjø.

Blant selskapene det nordiske Antler-fondet har satset på, er Speiz, Sparkel, Plaace, Modulize og laiout.

– Vi screener ca. 5.000 gründere og velger 100 selskaper til vårt gründerprogram hvor de jobber med oss i 10 til 12 uker. Deretter investerer vi i rundt en tredjedel av teamene, sier Jul Røsjø.

Antler får en opsjon på at de kan være blant de første investorene med en eierandel på 10 prosent. Fondet setter også av penger til å kunne være med på oppfølgingsinvesteringer.

– Vi er ute etter enkeltindivider som har gründerkvaliteter som er og kan utvikle seg bra i gründerteamene, ser han om hvilke typer han ser etter til Antler-programmet.

Kristian Jul Røsjø er også veldig fornøyd med samarbeidet med eiendomsbransjen.

– OBOS var en av våre første investorer og støttespillere. Eiendomsselskapene har vært involvert i det vi gjør, de har sparret med gründerne og har kommet på programmene våre og delt hvilke utfordringer bransjen har, sier Antler-partneren.

Powered by Labrador CMS