MØTER BRANSJEN: Consigli ved Ingebjørg Foss Daae til høyre, inviterte nylig store, britiske aktører til workshop i London.

Consigli leder an på AI i Storbritannia

Dette gjelder generativ AI for prosjektering av tekniske fag.

Publisert

Ifølge en pressemelding bruker flere av de største eiendomsselskapene i London Consigli i prosjektutviklingen. Sist uke inviterte det norske proptechselskapet til workshop og dialog i sine lokaler i den britiske hovedstaden, rundt bruk av generativ AI i prosjektering av tekniske fag.

Blant selskapene var Aecom, Hilson Moran, Arup, Chapman BDSP, Mstep, Gardiner & Theobald, Say Property Consulting, Haptic Architects og Arka Works.

– De inviterte var rådgivende ingeniører som har erfart at oppdragsgiver har kjøpt den selvprosjekterende ingeniøren vår til prosjektet de har vært en del av, samt noen av sjefene sine i tillegg, sier COO Ingebjørg Foss Daae.

Hun tok turen fra Norge sammen med Oskar Stadaas Sjøgren som er Head of Customer Success. Workshopen ble ledet av Jørgen Skogan som er Head of Growth UK i Consigli.

Tema var å utforske dagens bruk av kunstig intelligens og dets potensiale til å skape en grønnere, mer bærekraftig eiendomsbransje.

– Deltakerne fikk bredere innsikt fra prosjekter hvor våre selvprosjekterende ingeniør har vært i bruk, med konkrete eksempler på hvordan kunstig intelligens tilfører verdi. Diskusjonene som fulgte ble en plattform for samarbeidsbasert idémyldring, og tente gnisten til dialoger som kan bane vei for nye innovative løsninger, påpeker Foss Daae.

Hun sier også at mange av problemstillingene som var utgangspunkt for utviklingen av AI-plattformen i Norge, er direkte overførbare til Storbritannia.

– Siden vi har vår tekniske utvikling i Oslo, er det viktig med tett relasjon til markedet i begge land, poengterer hun.

Vil gjøre AI til en standard

Ingebjørg Foss Daae er klar på at eiendomsbransjen trenger teknologi som deres for å sikre raskere prosesser, færre feil og høyere kvalitet. 

– Utviklingsprosjekter må leveres mer kostnadseffektivt, med mindre risiko og ikke minst med et lavere karbonavtrykk. Dette gjelder i Norge, Storbritannia, og globalt. For at vi skal få til dette er vi avhengige av at bransjen kommer sammen for å finne løsninger, sier hun og mener Consigli er i front globalt når det kommer til generativ AI for prosjektering av ingeniørfagene. 

Dette gir dem mulighet til å ta posisjonen som leder av møteplassen for fremtidsrettede folk i bransjen.

– Consigli Community består av ingeniører som som deler vårt positive fremtidssyn på bruk av teknologi til å løse den komplekse problemstillingen det er å prosjektere gode bygg. Vårt mål er å gjøre generativ AI til en standard del av løsningen for prosjektering av tekniske fag globalt, påpeker hun.

Uvurderlig innsikt

– Eiendomsbransjen er overmoden for innovasjon og ny teknologi. At store aktører i London møter opp hos oss viser at vi har en plass i dette markedet og en sentral rolle å spille, sier Jørgen Skogan.

Han mener at for dem som ny aktør er det viktig å få direkte tilbakemeldinger fra bransjen på hva som tilfører verdi i deres prosjekter og hva som ikke gjør det. 

– Vi ser selvfølgelig mange likheter med det vi opplever i Norge, men innsikten vi får gjennom samlinger som dette er uvurderlig for oss når vi skal vokse videre i det britiske markedet. Våre kunder er eiendomsselskaper og totalentreprenører. Likevel er det sannsynlig at denne dagen i seg selv også leder til nye, spennende prosjekter for selskapet i London, sier han.

Powered by Labrador CMS