Utvikling:

NATURSKJØNT: Vakrere og villere beliggenhet er det nette mulig å få til.
NATURSKJØNT: Vakrere og villere beliggenhet er det nette mulig å få til.

Clemens og Miliarium med milliardprosjekt i havgapet

Partnerne planlegger på bygge 210-250 småhus og leiligheter med nærmere 40.000 kvadratmeter.

Publisert

Clemens Eiendom har nylig inngått avtale med Miliarium Bolig om et 50/50-partnerskap for å utvikle et nytt boligområde i Tjeldbergvika i Lofoten. Planområdet mellom Svolvær og Kabelvåg er regulert til nærmere 40.000 kvadratmeter bolig, i tillegg til en barnehage og ca. 3.000 kvadratmeter næringsarealer.

- I et av Norges mest naturskjønne områder skal vi sammen skape et spektakulært boligprosjekt, sier Bernt Nordby Skøien i Clemens Eiendom i en pressemelding.

Planforslaget er utarbeidet av Stein Hamre Arkitektkontor og baserer seg på mulighetsstudien utarbeidet av Lundhagem Arkitekter. Målet er å bevare områdets naturlige topografi og utvikle et prosjekt som går i ett med omgivelsene.

Pressemeldingen sier ikke noe om utviklingskostnadene, men legger man 50.000 kroner til grunn per kvadratmeter sier det seg selv at dette ender i store summer.

Deler kompetanse og felles verdier

Miliarium Bolig og Clemens Eiendom har administrasjon i Oslo og en sterk tilknytning til Nord-Norge på ulikt vis. Prosjektutvikling i Lofoten er nytt for Miliarium Bolig, som er aktive i både Bodø og Tromsø fra før av.

– Vi gleder oss til å skape gode hjem og nabolag i et nytt markedsområde for vår del, sier administrerende direktør Peder Stavnes Karlsen i Miliarium Bolig.

Ferdig regulert

Ifølge pressemeldingen har prosjektet allerede fått mye positiv respons fra lokale interessenter, og det er registrert etterspørsel etter både boliger og fritidsboliger i området.

- Sammen skal vi utvikle et fremtidsrettet og stedstilpasset boligprosjekt med bærekraft, fellesskap og teknologi i fokus gjennom konseptet Smarte Nabolag, slutter Nordby Skøien.

Clemens Eiendom, datterselskapet til Opplysningsvesenets Fond (OVF), har i flere år jobbet med tomta som ble ferdig regulert i juni 2021. OVF eier store tomteområder i området rundt Svolvær og Kabelvåg som Clemens Eiendom skal utvikle.

Powered by Labrador CMS