EN HALV MILLIARD: Byggekostnaden er på 480 millioner kroner. Ill.: Lund+Slaatto

I gang med storprosjektet i Kvadraturen

Linstow og Oslo Sentrum Holding skal rehabilitere og utvikle 16.000 kvadratmeter i Kvadraturen. Nå har de signert samspillskontrakt til nesten en halv milliard kroner med AF Gruppen om jobben.

Prosjektet innebærer at Tollbugata 32 og Akersgata 13/15 skal sammenkobles og transformeres til å bli et totalrehabilitert kontorbygg på rundt 16.000 kvadratmeter. AF Gruppen har fått jobben som entreprenør. Forventet byggekostnad på ca. 480 millionr kroner.

Ambisjonen er at bygget skal bli et sted fylt med et spennende utvalg av serveringskonsepter, samt kontorlokaler for selskaper som søker attraktive arbeidsplasser for sine ansatte. Huset skal fylles opp med virksomheter som vil bidra til å styrke øvre del av Kvadraturen.

– Det har vært viktig for oss å få inn en entreprenør med riktig erfaring og kompetanse for å håndtere kompleksiteten i prosjektet da det er to bygg som skal sammenkobles og total rehabiliteres, sier Gunnar Fredriksen, prosjektdirektør i Linstow AS.

Samspillsfasen har oppstart i løpet av våren 2023 og er planlagt ferdigstilt til senhøsten 2023, sier Fredriksen.

– AF Gruppen har tilbudt et meget godt kvalifisert team, som har lang og bred erfaring med store og kompliserte rehabiliteringsprosjekter, særlig med samspill som gjennomføringsmodell. Vi er sikre på at AF Gruppen har den kompetansen og gjennomføringsevnen vi trenger for dette prosjektet, og ser fram til å komme i gang med samarbeidet.

Linstow og Clarksons Platou-selskapet Oslo Sentrum Holding har hyret inn Lund+Slaatto som arkitekter for prosjektet. Akershus Eiendom er megler og jobber med konsept og utleie. Med samspillskontrakten med AF Gruppen, er man nå klar for å gjennomføre rehailiteringen og utviklingen av prosjektet.

Powered by Labrador CMS