Transaksjon:

SOLGT: Drammen Business Center skifter eier igjen. Foto: Jørgen Egeland.

Drammen-deal til 820 mill.

Etter bare halvannet års eierskap, selger et DNB-syndikat Drammen Business Center til Pangea Project Finance og Clarksons Platou Real Estate.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom selskapet DBC Eiendomsfond AS at de to syndikeringsaktørene Pangea Project Finance og Clarksons Platou Real Estate har kjøpt kontoreiendommen, som ligger rett ved Drammen stasjon. Eiendomsverdien er 820 millioner kroner, og det er et DNB Markets-syndikat som er selger av eiendommen.

Drammen stasjon Business Center har lange leiekontrakter med virksomheter som Statens Vegvesen, Fylkesmannen i Oslo og Viken og KPMG. 75 prosent av leietakerne er offentlige virksomheter. Eiendommen er på 13.700 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer.

– Jeg var med og kjøpte denne eiendommen da jeg var i DNB Markets, så dette er andre gangen jeg kjøper den. Jeg har alltid likt eiendommen. Det er et nytt moderne bygg med god beliggenhet ved et kollektivknutepunkt. Drammen er en god beliggenhet og denne type eiendommer vil få de beste leietakerne, de høyeste leieprisene og de beste investorene. Leiemarkedet i Drammen har også utviklet seg positivt, sier Arnstein Rød, leder og partner i av Pangea Project Finance til Estate Nyheter.

DNB Markets kjøpte eiendommen sommeren 2020 for 740 millioner kroner. Syndikatet casher dermed inn en solid gevinst på kort tids eierskap i bygget, som ble utviklet av Bane NOR Eiendom.

Transaksjonen ble gjennomført uten megler.

Powered by Labrador CMS