Bygger sykehus på Gardermoen

Publisert Sist oppdatert

LHL har inngått en rammeavtale med eiendomsutvikleren Aspelin Ramm om bygging av et 30.000 kvadratmeter stort sykehus på Gardermoen. Aspelin Ramm skal sammen med Ole Kristian og Paal Mogens Furuseth bygge og eie sykehuset.

Les også: Helsebygg er big business

– Forbildeprosjekt for universell utforming– Ambisjonen er å gi hjerte- og lungesyke et enda bedre tilbud enn i dag. Vi vil legge stor vekt på behandlingskvalitet, effektive prosesser og gode pasientopplevelser ved det nye sykehuset. Videre er intensjonen at det skal bli et forbildeprosjekt for universell utforming, miljø, energi og inneklima, sier Olav Ulleren, administrerende direktør i LHL Helse i en pressemelding.

LHL Helse er LHLs datterselskap som driver LHLs virksomheter.

Planen er å samlokalisere dagens hjerteklinikk i Eidsvoll, Feiringklinikken, og lungeklinikk i Nittedal, Glittreklinikken, på Gardermoen. Det utredes også om man skal gi et tilbud om utredning og behandling av kreft, smerter og livsstilsutfordringer.

Les også: To millioner nye kvadratmeter til helse

Aspelin Ramm og Furuseth blir eiereRammeavtalen innebærer at Aspelin Ramm og brødrene Furuseth skal bygge og eie sykehuset, mens LHL skal leie lokaler for å drifte tilbudene.

– For oss er det veldig inspirerende å møte LHL. Deres ambisjoner for dette sykehuset passer godt med vårt ønske om å ligge i forkant ved utviklingen av attraktive og fremtidsrettede bygde omgivelser, sier konsernsjef Peter Groth i Aspelin Ramm.

LHL har hatt store krav til tomt på Gardermoen. God tilgjengelighet fra flyplassen og andre kommunikasjonstilbud, og pasientenes krav og behov for miljø- og landskapskvaliteter, har vært viktig. Tomta som er valgt ligger i området Jessheim Nord, Ullensaker kommune, 5,5 kilometer fra Oslo Lufthavn, Gardermoen.

Les også: Furuseth satser 250 millioner

Les også: Dæhlie satser på Jessheim

Les også: Sjokkforhold ved byggeplass på Gardermoen

– Utvider Jessheim by– Vi har ønsket å legge til rette for kunnskapsbasert næring med fokus på livsstil og helse. Området utvider Jessheim by, hvor vi har gjennomført flere prosjekter og har våre røtter, sier Ole Kristian Furuseth.

LHL arbeider sammen med konsulentselskapet Deloitte og arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture for å utvikle sykehuskonseptet videre.

Powered by Labrador CMS