UTVIKLING: Her blir det aktivitet i de kommende årene.
UTVIKLING: Her blir det aktivitet i de kommende årene.

Bulk satser i Tromsø

Barlindhaug Eiendom og Bulk Industrial Real Estate har gått sammen om å videreutvikle 250 mål tomt.

Publisert

Minken Næringspark på sine 250 mål blir ved ferdigstillelse Tromsøs største, og sikrer et solid fotfeste for investering og industri i Nord-Norge. Som initiativtaker og utvikler har Barlindhaug Eiendom stått for områderegulering og utbygging ifølge en pressemelding.

Næringsparken som ligger rett ved E8 et kvarters kjøring fra Tromsø sentrum, skal videreutvikles i samarbeid med Bulk.

Styrker regionen

Næringsparken huser i dag ASKO Nord, Aakre Bama og Kræmer Maritime som sysselsetter til sammen 200 personer. Etableringen av næringsparken gjorde at ASKO ble værende i Tromsø, og ikke flyttet til Nordland.

- Etableringen av Minken har gjort at vi både sikrer arbeidsplasser med de aktørene som allerede er der, og skaper nye arbeidsplasser. Dette bidrar til å styrke regionen enda mer. Vår visjon er å bidra til positiv samfunnsutvikling, og derfor er det viktig at våre samarbeidspartnere har liknende verdier. Bulks engasjement for bærekraftig logistikk og innovative løsninger passet oss utmerket, påpeker Kjetil S. Paulsen fra Barlindhaug Eiendom.

Store investeringsmuligheter

Nordnorsk økonomi har opplevd rask vekst de siste årene, med større fart enn resten av landet. En kartlegging av investeringer frem mot 2022 viser planlagte og igangsatte prosjekter for nærmere 300 milliarder kroner i landsdelen.

- Regionen er i en spennende utvikling med forventninger om stor eksportvekst. For oss er det viktig å kunne bli med på reisen og bidra til bærekraftige og effektive logistikkløsninger, sier Dag Klem fra Bulk Industrial Real Estate.

Han mener den strategiske plasseringen rett ved en av hovedfartsårene inn til Tromsø og videre til Tromsø Lufthavn sikrer både tilgang til resten av regionen, samt større eksportmuligheter.

Barlindhaug Eiendom er en landsdekkende eiendomsutvikler med nord-norsk forankring. Oslo-baserte Bulk Industrial Real Estate er en skandinavisk eiendomsutvikler av lager-, logistikk og industribygg.

Powered by Labrador CMS