SELGER: Adm. direktør Nina Hage i Bulk Industrial Real Estate selger kontorbygget som er ferdig rehabilitert og har fått på plass leietaker.

Bulk casher inn etter å ha utviklet i Danmark

Bulk Industrial Real Estate har solgt Jernholmen 49 utenfor København.

Publisert Sist oppdatert

 I 2020 kjøpte Bulk Industrial Real Estate eiendommen Jernholmen 49 og gikk straks i gang med en totalrenovering og utvikling av eiendommen. Da eiendommen ble kjøpt, var det en rekke korte kontrakter og ledige arealer i bygget som ble oppført i 1981.

Etter totalrenoveringen har Scan Global Logistic A/S flyttet sitt hovedkontor med et tilhørende lager til bygget. Eiendomsverdien i transaksjonen er 420 millioner danske kroner, tilsvarende 642 millioner norske kroner. Der er svenske Catena som er kjøper.

– Jernholmen 49 har vært et veldig spennende prosjekt for oss i tre år der målet var å tilpasse bygget for en solid leietager med et langsiktig perspektiv. Den gode bynære beliggenheten ga også muligheter for et større hovedkontor som resulterte i en totalrenovering og utvidelse av de opprinnelige kontorene i tillegg til lageret. Drift av kontorbygg faller utenfor vår strategiske kjernevirksomhet som er å eie rendyrkede eiendommer innen lager- og logistikk, sier Nina Hage, leder for Bulk Industrial Real Estate.

Jernholmen 49.

Totalrenoveringen av de gamle bygningene på Jernholmen resulterte med at Bulk i 2023 vant Hvidovre kommunes byggeskikkpris for arbeidet med å transformere den eksisterende bygningsmassen til et moderne og funksjonelt hovedkontor.

– Avtalen med Catena AB frigjør kapital som Bulk vil bruke til å utvikle og drifte nye bærekraftige lager- og logistikkbygg, noe som er vår spesialitet, sier Hage.

Eiendommen omfatter 81.000 kvadratmeter tomt med utleieareal på omkring 32.000 kvadratmeter hvorav det nyrenoverte og utvidede kontoret utgjør ca. en tredjedel av arealet.

Det var CBRE som var selgers rådgiver i transaksjonen.

 

Powered by Labrador CMS