MODERNE: Dette bygget skal kobles på bergvarme.
MODERNE: Dette bygget skal kobles på bergvarme.

Bulk bruker bergvarme for første gang

Skal varme opp og kjøle ned 13.000 kvadratmeter i Hanekleiva næringspark. 

Publisert

Bulk Industrial Real Estate bygger nå et 12.800 kvadratmeter stort lager- og produksjonsanlegg i Hanekleiva næringspark i Holmestrand for leietaker CTS Nordics som designer og bygger datasentre.

Bygget ligger på ei 33 mål stor tomt som Bulk allerede eier, og skal huse opptil 300 ansatte. Her skal det bli Breeam-nor very good, og det planlegges for solcelleanlegg på taket, ifølge en pressemelding.

Bulk valgte Svalun er valgt som totalleverandør av termisk energi til nybygget, og skal levere cirka 800.000 kWh termisk energi per år til å dekke behovet for oppvarming, varmt tappevann og kjøling for eiendommen. For å forsyne bygget med nok energi og effekt, trengs cirka 20 bergbrønner med rundt 300 meter dybde hver. 

Det er første gang Bulk bruker bergvarme.

 – Vi har tradisjonelt gjennomført våre prosjekter med biobrenselanlegg, enten enkeltstående energisentraler eller felles nærvarmeanlegg. For dette prosjektet så vi en mulighet til å benytte bergvarme da forholdene legger til rette for dette, sier Rune Bang som er avdelingsleder for prosjekter i Bulk Industrial Real Estate.

Powered by Labrador CMS