Transaksjon:

AMBISJONER: – Denne avtalen bringer oss et skritt nærmere å realisere våre ambisjoner for denne svært attraktive eiendommen, uttaler administrerende direktør i Recreate, Emil Eriksrød.

Får med storaksjonær på kjøpet

Recreate ASA og Brødrene Jensen AS har inngått en avtale som gir sistnevnte mulighet til å kjøpe 50 prosent av eiendommen Parallell på Økern i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I april ble det kjent at Recreate ASA (tidligere R8 Property) hadde kjøpt kontorbygget Parallell på Økern i Oslo fra Skanska for 750 millioner kroner. Samtidig inngikk Evolve (heleid av Recreate) leiekontrakt for ytterligere fem etasjer. Overtakelsen finner sted i november 2022, og brutto eiendomsverdi utgjør 750 millioner kroner.

Kontorbygget har et samlet areal på 19.000 kvadratmeter fordelt på 15 etasjer. Det ble ferdigstilt i 2020, og er utformet for å gi maksimal utnyttelse av dagslys som sikrer lyse arbeidsplasser. En fleksibel arealutforming gir også leietakere i bygget muligheten til å utforme og tilpasse leiearealet selv.

Kjøpet av Parallell var betinget av finansiering.

I en børsmelding opplyser Recreate nå at Brødrene Jensen AS, som eier 13,7 prosent av aksjene i Recreate ASA, har inngått avtale med selskapet om kjøp av 50 prosent av kontorbygget Parallell.

– Brødrene Jensen er en solid, potensiell investor, og å hente dem inn som partnere vil redusere behovet for å hente inn egenkapital eller søke gjeldsfinansiering knyttet til dette prosjektet. Denne avtalen bringer oss et skritt nærmere å realisere våre ambisjoner for denne svært attraktive eiendommen, uttaler administrerende direktør i Recreate, Emil Eriksrød, i børsmeldingen.

Powered by Labrador CMS