AMBISJONER: Gründer og CEO Johan Rasting sier at selskapets ambisjon er å tilby 10.000 studentboliger over hele landet innen 2026.

Bo Coliving kjøper 101 leiligheter på Gjøvik

Selskapet gjør dermed sitt andre kjøpt denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Med kjøpet av Studinen og Strandgata 28A blir nå 101 leiligheter på Gjøvik en del av Bo Coliving. Dette er selskapets første eiendommer i regionen, og med etableringen av Bo Coliving Innlandet er gründer og CEO Johan Rasting klar på at selskapet har ambisjoner om å satse på Gjøvik og regionen rundt.

– Vi skal tilby gode hjem til studentene i regionen, og bidra til et mer forutsigbart og oversiktlig leiemarked for alle de studentene som må ut på det private markedet, uttaler han i en pressemelding.

Dette er det andre eiendomskjøpet Bo Coliving kunngjør denne uken etter at det mandag ble kjent at selskapet kjøper Steinan Studentby i Trondheim. Til sammen eier og drifter Bo Coliving nå ca. 1.800 rom fordelt på ca. 56 eiendommer i 14 byer. Størrelsen på transaksjonen er ikke kjent.

I takt med økt satsing på studieplasser ved NTNU Gjøvik legger ikke Rasting skjul på at det er en utvikling Bo Coliving kan tenke seg å følge med på.

– Gjøvik er en attraktiv by for oss i utgangspunktet, og når regjeringen har vært klar på at de vil satse på studieplasser ved NTNU Gjøvik, så ønsker vi å satse på flere boliger skreddersydd for studenter og coliving her, sier Rasting.

Vår ambisjon er å tilby 10.000 studentboliger over hele landet innen 2026, og flere enn 101 av dem skal være i Innlandet, påpeker han.

Rasting opplyser at de er i dialog med flere aktører både på Gjøvik og ved andre studiesteder i Innlandet om mulige kjøp.

– Det eneste som er sikkert, er at de to eiendommene vi nå har kjøpt ikke blir våre eneste i Innlandet, sier Rasting. 

Studinen er miljøeffektivt og grønt bygg som var ferdigstilt i 2021 og er allerede fullt utleid. Strandgata 28A skal totalrehabiliteres, og Rasting anslår at bygget er innflyttingsklart til studiestart neste år.

– Selv om studietiden er midlertidig, fortjener studentene et godt hjem, og Studinen holder en standard vi er ekstra stolt av å ha i vår portefølje. Nå ser vi frem til å ønske beboerne der velkommen som leietakere hos oss, og ikke minst til å rehabilitere Strandgata 28A til å bli et godt sted å bo for studentene på Gjøvik i årene som kommer, sier Rasting.

CBRE ved Christian Kahrs og Igor Petkovic har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Juridisk rådgiver for selger var Alver Advokatfirma. 

Powered by Labrador CMS