GJESTER: Stig Andersen i Sparebanken Vest har gjester ved lunsjbordet. Denne dagen er det Tore Hillestad og Kristine Stave fra NHH. (Foto: Torgeir Hågøy)
GJESTER: Stig Andersen i Sparebanken Vest har gjester ved lunsjbordet. Denne dagen er det Tore Hillestad og Kristine Stave fra NHH. (Foto: Torgeir Hågøy)

Nå inviterer han alltid debesøkende med på lunsj

BERGEN: Lunsjen har blitt et av dagens høydepunkt for de ansatte i Sparebanken Vest, og ofte har de med seg gjester.

Publisert Sist oppdatert

– Hver gang jeg inviterer folk på møter, så inviterer jeg dem også med på lunsj, sier Stig Andersen i Sparebanken Vest. Denne dagen har direktøren for organisasjon og utvikling i banken besøk av Tore Hillestad og Kristine Stave fra Norges Handelshøgskole.
– Dette er noe annet enn det vi får på NHH, sier Hillestad, som denne dagen har gått for en grønn salat.
– God lunsj er ekstremt viktig. Men en ting er at den smaker godt, den er også energipåfyllende, sier Andersen, som legger til at kantinen i nybygget ikke er en kantine, men en personalrestaurant.
– Det gir mening. Det er et knepp opp, kommenterer Hillestad.

LES OGSÅ: Vil ta et solid jafs av kantinemarkedet
Et pulserende hjerte i bygget
Innkjøpssjef, Siv Andersen, forteller at det var viktig for Sparebanken Vest at personalrestauranten i nybygget ble et pusterom for de ansatte.
– Vi ønsket at personalrestauranten skulle være et pulserende hjerte i bygget, og det har den faktisk blitt, sier Andersen.
Da de skulle få på plass et nytt serveringskonsept var det derfor viktig for dem å ha en god tjeneste både i forhold til utvalg og åpningstider.
– Vi ønsket også et tilbud som kunne benyttes til mye annet enn lunsj. Vi har mange samlinger internt på huset, hvor vi nå kan by på både fem og syv retters middag via egen personalrestaurant.Dette synes vi fungerer veldig bra, sier Andersen.

LES OGSÅ: Har bygget egen bar til byggets leietakere

30-31_fazer_2
SJEFEN: Alex Baron er sjefen i Fazers personalrestaurant hos Sparebanken vest. (Foto: Tom Hiis Bergh)

Baronen er sjef
I Sparebanken Vest-byggets kantine, som driftes av Fazer, er det Alex Baron som er sjefen. Han har i en årrekke jobbet på ulike restauranter i London, men kommer opprinnelig fra Colombia.
– Vi ser på oss selv som en restaurant, hvor målet er å tilby så god og spennende mat som mulig, sier Alex Baron.
Han forteller at både han og Fazer har en enkel og klar filosofi for personalrestauranten.
– Vi fokuserer på det visuelle, og på kvalitetsmat. Det betyr at maten ikke bare skal smake godt og være næringsrik, den skal også se god ut, sier Baron.

Så langt borte fra vanlig lunsj som mulig
Han har tatt erfaringene fra London og de andre stedene han har jobbet på med seg inn i driften av personalrestauranten.
– Vi ønsker å bryte med alle de gamle måtene å tenke lunsj på. Vi reiser stadig mer, og blir derfor også mer opptatt av ulike smaker. Vi ønsker å gi våre lunsjgjester frihet til å erfare ulike smaker. Vi utvikler derfor ulike menyer inspirert av matkulturer fra blant annet Japan, Italia, Cuba og India. Det er på mange måter er internasjonal tasting-meny som også skal inspirere folk til å bli nysgjerrige på nye smaker, sier Baron.

Powered by Labrador CMS