FORNØYD: – Vi er veldig fornøyd med å gå i pluss etter å ha slitt litt under pandemien, sier daglig leder Åshild Røynstrand i Bergen Brunsj.
Fikk beintøff start, men nå peker pilene oppover for Bergen Brunsj
Det populære spisestedet har blåst liv i Kaigaten, og i fjor passerte inntektene 10 millioner kroner.
Bergen Brunsj åpnet i Kaigaten i 2019, og i mars året etter var det full nedstenging på grunn av pandemien. Siden var det mange restriksjoner for serveringsbransjen, også i starten av 2022.
Nå viser regnskapet til Berge Brunsj AS at selskapet i fjor hadde inntekter på 10,3 millioner kroner mot 7,9 millioner i 2021. Resultat før skatt endte på 532.963 kroner (173.116 kr. i 2021).
– Vi er veldig fornøyd med å gå i pluss etter å ha slitt litt under pandemien. Det ser enda bedre ut for 2023, noe som blant annet har sammenheng med at vi har fått uteservering, sier daglig leder Åshild Røynstrand i Bergen Brunsj.
Eierselskapet Røynstrand Jacobsen AS står også bak vinbaren Vin & Pintxos i nabobygget samt Møllendal Fetevare.
Hva tror du er årsakene til at dere har lykkes så godt med Bergen Brunsj?
– Jeg tror vi har truffet på konseptet. Brunsj passer til mange anledninger, om det er dag eller kveld, helg eller ukedag. Hos oss er det nesten like fullt alle dager i uken, og de sitter til langt utpå ettermiddagen. Det er også alltid noe nytt og spennende på menyen hos oss. Vi bytter meny ofte, og utfordrer oss selv med å utvikle genuine og lekne brunsjer som kommer fra byer på B; Berlin, Budapest, Barcelona, Bangkok osv. Vi har aldri laget en meny to ganger, svarer Røynstrand.
Akkurat nå får gjestene Beverly Hills og Båstad i Sverige. Og selvfølgelig alltid Bergen!
Etableringen av Bergen Brunsj har ikke bare vært et nytt tilskudd på matfronten, men også et viktig bidrag til byutviklingen.
– Kaigaten var nesten en helt død gate før vi åpnet brunsjen, og nå har vi også vinbaren i tillegg til at det er en deli og et hyggelig galleri her, sier hun.
I november i fjor ble Isabel Abbedissen Dosthe i Røynstrand Jacobsen AS tildelt prisen CityGlød Bergen for sin innsats med blant annet Bergen Brunsj og Vin & Pintxos. Prisen gis til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen som har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene, samt bidratt til verdiskapning i bransjen.
Ved utdelingen av prisen var jurylederen, administrerende direktør Ingse Galtung Døsvig i Bara Eiendom, klar på at det er mennesker som skaper liv i byggene.
– Uten mennesker, intet liv. Uten liv, begrenset verdi, både sosialt, men også økonomisk sett. Å skape liv på bakkeplan er en vesentlig faktor for å lykkes med god eiendomsutvikling, men dessverre blir dette aspektet altfor ofte oversett eller undervurdert av vår bransje, sa hun i talen til vinneren.
– Ildsjelen og driverne av byens første etasjer bidrar til å skape verdi for oss alle. De fyller byen med liv og gjør den verdt å bo, jobbe og leve i. Vi som eiendomsbransje er avhengig av gode drivere som gir av seg selv og skaper unikt innhold i byggene og prosjektene våre. Deres aktivitet genererer beviselig økonomisk merverdi for oss som bransje, sa Galtung Døsvig.