Bergen på topp

Publisert Sist oppdatert

Bergen hadde det høyeste junibelegget i år, med 87,6 prosent, viser de nye tallene fra det Stockholmsbaserte selskapet Benchmarking Alliance, som analyserer hotelltrender. Det er en nedgang på 2,2 prosent fra juni i fjor. Vestlandsbyen hadde også de høyeste romprisene, som steg med 3,1 prosent til 1.165 kroner.

Les også: Fornebu stjeler gjester fra Gardermoen

Dyrere– Med noen få unntak har rombelegget blant byene og destinasjonene i vår oversikt holdt seg på 2012-nivå når man sammenligner 1. halvår. Prisene har stort sett økt med mellom 2-4 prosent, uttaler Peter Wiederstrøm i Hotelia AS i en pressemelding. Det nordiske rådgivingsselskapet innen hotellnæringen har bearbeidet tallene.

Les også: Her er Stordalens nye hotelldeal

Tromsø mest besøktTromsø topper statistikken med 70 prosent belegg i første halvår fra januar til juni, etterfulgt av Bodø, Bergen, Stavanger og Oslo med Fornebu.

Oslo hadde høyest romprisvekst i juni, med en snittpris på hele 16,1 til NOK 1.092 fra i fjor. Til sammenligning fikk Ålesund bokført den svakeste romprisutviklingen, med et fall på 3,3 prosent i junipris til NOK 865.

Les også: Norden lokker hotellgigantene

Les også: – Vanskelig for utlendinger å drive hotell i Norge

Innlandet på bunnLillehammer/Hamar-området hadde de laveste romprisene på NOK 756. Det er likevel en oppgang på 3.5 prosent fra i fjor.

Romprisene som her oppgis er losjiinntekter eks merverdiavgift per solgte rom. «Moms» og frokost er altså ikke med. Legger man på ca. 150-200 kroner får man frem prisene som gjesten betaler.

Les også: Dette er landets best likte hotell

Powered by Labrador CMS