SOLGT: Nå er salget at denne eiendommen bekreftet.
SOLGT: Nå er salget at denne eiendommen bekreftet.

Bane Nor Eiendom betalte over en milliard for «ekstremt sjelden» mulighet ved Oslo S

Strandgata 19 som måler 16.200 kvadratmeter fordelt på ni etasjer har nå skiftet eier.

Publisert Sist oppdatert

Tidlig i september skrev Estate Nyheter at Snorre Bentsens Indigo Invest vurderte å rive parkeringshuset Paleet ved Oslo S for å sette opp et kontorbygg, men valgte å selge i stedet.

Nå er det klart at Bane Nor Eiendom har sikret seg en av byens attraktive eiendommen der bare tomta måler 2.300 kvadratmeter. Det 16.200 kvadratmeter store bygget inneholder kontorer, forretninger og et stort parkeringshus, bygd i 1987 over ni etasjer.

De betalte 1.09 milliarder kroner for bygget som er kjent som Paleet parkeringshus.

- Det er ekstremt sjelden at store eiendommer rett ved Oslo S er til salgs. Vi var derfor klare på at dette var en tomt vi ønsket å investere i med et langtidsperspektiv. Dette gir et unikt potensial for å utvikle et tilbud som vil føre til at det blir lettere for flere å ta tog, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

Sentrumsutvikling

Bane NOR Eiendom planlegger å utvikle eiendommen med kontor, handel og funksjoner for Bane NOR og jernbanen.

– Den rivende utviklingen ved Oslo S de seneste årene gjør at dette området har blitt enda mer attraktivt for handel, fritid og arbeid. Vi går nå inn i en planleggingsperiode der vi vurderer hvordan vi kan best utvikle denne tomten på en måte som gir god avkastning og eventuelt bruk som kan være til nytte for jernbanen, påpeker Austestad.

Han takker Akershus Eiendom og Wiersholm for en god prosess samt Indigo Management for konstruktive forhandlinger.

Powered by Labrador CMS