Transaksjon:

NYTT SATSINGSOMRÅDE: Slemmestad Brygge blir et nytt stort satsingsområde for Avantor.

Avantor inn i storprosjekt – ser flere likheter med utviklingen i Nydalen

Avantor har kjøpt 75 prosent av aksjene i Slemmestad Brygge. Allerede i 2022 er det byggestart for første byggetrinn på 400 leiligheter og 16.000 kvadratmeter næringsareal.

Publisert Sist oppdatert

Slemmestad Brygge AS har hatt store planer for utviklingen av Kystbyen Slemmestad, men har ønsket å få med seg en partner til prosjektet. Nå har selskapet fått med seg Avantor på det som er ett av de største utviklingsprosjektene i området. Avantor går inn som hovedaksjonær i Slemmestad Brygge, med en eierandel på 75 prosent. Slemmestad Brygge eier mesteparten av arealet som er dekket av områdeplanen for Slemmestad. Det er DNB Eiendomsutvikling, Stalro og to private aksjonærer som har solgt aksjer til Avantor. Akershus Eiendom har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

– Slemmestad representerer en transformasjon av et tidligere industriområde til en moderne kystby med stort potensial for både arbeidsplasser og boliger. Vi ser mange paralleller til den utvikling vi har gjort i Nydalen i Slemmestad, som også er et satsingsområde for Asker kommune. Med dette får Avantor et nytt og spennende langsiktig prosjekt for byutvikling i Asker, sier adm. direktør Øystein Thorup i Avantor til Estate Nyheter.

Områdeplanen åpner for 1.300 leiligheter og 55.000 kvadratmeter næringsareal. Første byggetrinn er Slemmestad Sentrum – Vaterland, innerst i pollen i Slemmestad. Der er alle planer godkjent, og byggestart blir i 2022. Det er godkjent 400 leiligheter og 16.000 kvadratmeter næringsareal.

Asker kommune er fornøyd med avtalen, som vil gi fart på utviklingen av området.

– Dette er en hyggelig nyhet – og viktig for den videre utviklingen av Slemmestad. Avantor er et selskap med lang erfaring i både byutvikling og næring, og som også er i front for miljø og en bærekraftig samfunnsutvikling. Vi ser frem til et godt samarbeid med et langsiktig perspektiv, sier Lene Conradi, ordfører i Asker kommune.

Stalro AS har siden 2018 vært største aksjonær i Slemmestad Brygge og har ledet arbeidet med utvikling av kystbyen Slemmestad. Selskapet har medvirket til at områdeplan, utbyggingsavtale og detaljreguleringsplaner er godkjent. Stalro AS fortsetter som aksjonær og Sten-Arthur Sælør vil fortsette som daglig leder av selskapet.

Powered by Labrador CMS