Transaksjon:

AKTIV: Siden William Wittusens Asset Buyout Partners fikk Balder inn som eier i juli i fjor, har selskapet handlet eiendom for 2,3 milliarder kroner.

Kjøpte 27 industribygg for 650 millioner

Asset Buyout Partners har vært på handletur og gjennomført fire transaksjoner med 27 industribygg for 650 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommene ligger i Kristiansund (se egen sak her), Risavika, Dusavik og Mongstad og er på 300.000 kvadratmeter tomt- og bygningsmasse, i tillegg til 400 meter løpemeter med kaier. Porteføljen omfatter virksomhetskritisk eiendom og infrastruktur, utleid til sterke industrielle motparter med et betydelig utviklingspotensial for nye og eksisterende kunder

I Kristiansund har Asset Buyout Partners (ABP) kjøpt Dale Industripark og Melkvika Næringspark av Umoe. Eiendommene har en bygningsmasse på 25.000 kvadratmeter og en tomt på 143.000 kvadratmeter samt 400 løpemeter med kaier og annen infrastruktur.

I Risavika har ABP kjøpt WellConnection Wepcos maskineringsverksted i Dusavik, en ledende energiklynge som blant betjener Johan Sverdrup feltet. Eiendommen har en samlet tomt- og bygningsmasse på 22.000 kvadratmeter og er fullt utleid til WellConnection Wepco. Selger er Ramsland Holding.

ABP har også kjøpt fire industrieiendommer i Risavika utleid på lang kontrakt til Odfjell Technology AS. Eiendomsmassen er et av Odfjells hovedanlegg i Norge og består av administrasjonskontor, lager og verkstedhaller til håndtering av boreutstyr med en samlet tomt- og bygningsmasse på 27.000 kvadratmeter. Selger av eiendommene er Odfjell Land AS og FCH Invest AS.

På Mongstad har ABP kjøpt Bøkevoll Eiendom AS og Myra Eigedom AS, eiendommer som ligger inntil ABPs Mongstad Base. Kjøpet sikrer ABP tilgang til 20 MW fornybar kraft som vil sikre den langsiktige og bærekraftige utviklingen av Mongstad som en av Norges ledende industriparker. Eiendomsmassen har en samlet tomt- og bygningsmasse på 86.000 kvadratmeter. Kjøpet omfatter også en utviklingstomt med opparbeidet veitilgang og infrastruktur til tomtegrensen. Selger er Bøkevoll Holding AS.

– Disse eiendomstransaksjonene er helt i tråd med vår strategi om å investere i driftskritisk eiendom og infrastruktur i ledende industrielle knutepunkt langs norskekysten. Eiendommene har solide og langsiktige leietakere, kombinert med langsiktige utviklingsmuligheter for nye og eksisterende kunder, sier William W. Wittusen, administrerende direktør i ABP.

Siden ABP fikk Balder inn som eier i juli i fjor, har selskapet handlet eiendom for 2,3 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS