Transaksjon:

OMFATTENDE TRANSFORMERING: Aspelin Ramm vil gjennomføre en omfattende transformering av området etter kjøpet.

Aspelin Ramm kjøper fra SBB – får rabatt på 5 prosent

Aspelin Ramm har kjøpt eiendommer i Gøteborg fra SBB i Norden for 700 millioner svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske eiendomsgiganten fortsetter å selge unna eiendommer. Nå har selskapet solgt sin andel i joint venturen Gamlestaden 2:8 og Gamlestaden 2:5 til Aspelin Ramm for 700 millioner kroner. Salget skjer til en eiendomsverdi som er 5 prosent lavere enn bokførte verdier.

Gamlestaden 2:8 huset tidligere SKFs hovedkontor og er en ledig utviklingseiendom som skal utvikles for å kunne ta inn nye leietalere. Gamlestaden 2:5 er et kontorbygg med en blanding av private og offentlige leietakere. Når utvikling og ombygging er ferdig, vil de to eiendommene ha ca. 45.000 kvadratmeter utleiebart areal.

– Kjøpet er i tråd med vår strategi om å vokse gjennom utvikling og forvaltning av eiendommer i spennende og ekspansive områder i regionen. Foruten at eiendommene er kjente landemerker for alle gøteborgerne, så ligger de sentralt i et område som akkurat nå går gjennom en omfattende transformering til å bli en levende bydel med urbane kvaliteter, sier Aspelin Ramm Fastigheters sjef Manne Aronsson.

SBB selger for å rendyrke sin virksomhet og fokusere på eiendommer med offentlige leietakere.

– SBB er fokusert på å redusere sin eksponering mot felleseide joint venture-selskaper for å i stedet fokusere på heleide eiendommer. Å selge kontor er derfor i tråd med selskapets strategi om å prioritere eierskap i sosial infrastruktur, sier Krister Karlsson, COO viseadm. direktør i SBB i Norden.

Powered by Labrador CMS