TIL NPRO: Telegrafen-bygget er solgt til Norwegian Property.

Norwegian Property kjøpte Telegrafen-bygget

Det var Norwegian Property som kjøpte Telegrafen-bygget før helgen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med stor entusiasme vi har kommet til enighet med ca 95% av eierne av Telegrafen Invest om kjøp av deres aksjer i eiendommen Telegrafen i Kongens gate 21. Vi søker kontinuerlig etter kvalitetsbygg, med gode leietakere til en rimelig penge som kan være med å videreutvikle porteføljen vår i CBD. Telegrafen i dagens form passer perfekt inn i porteføljen vår. Eiendommen er miljøklassifisert Breeam-in-use Excellent, har sentral beliggenhet og nærhet til kollektivtrafikk og oppfyller dermed viktige krav i vår bærekraftstrategi, sier NPRO-sjef Bent Oustad i en melding til Oslo Børs.

John Fredriksen-eide Norwegian Property kjøper 94,1 prosent av aksjene i Telegrafen Invest AS, som eier 100 prosent av eiendommen Kongens gate 21 i Oslo.

Norwegian Property kjøper aksjene til en verdi på 100 millioner kroner (100 prosent basis), noe som priser eiendommen til nesten 1,6 milliarder kroner. Eiendommens eksisterende lån vil bli videreført frem til 15. desember 2023, som også er opprinnelig forfallstidspunkt for lånet.

– Kjøpet er i tråd med selskapets vekststrategi hvor vi også opportunistisk evner å utnytte hendelser i markedet. Bygget ble oppført for 100 år siden og ble ferdig totalrehabilitert i 2020. Vi skal bidra til langsiktig verdiskaping i årene som kommer, og gleder oss til de neste 100 årene. Med kjøpet har vi utvidet vår eksponering i Oslo sentrum hvor vi allerede eier en betydelig eiendomsmasse, sier styremedlem Kathrine Astrup Fredriksen.

NPRO har med kjøpet sikret seg en eiendom som vil generere netto leieinntekter på 90,2 millioner kroner i 2024. Bygget på 25.467 kvadratmeter har leietakere som Ahead Group, Nordic, Norconsult, Bare NOR Eiendom og serveringsaktøren Skagstind. Gjennomsnittlig leie for bygget nå er på rett under 3.500 kroner per kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS