40 prosent over fjoråret

Publisert Sist oppdatert

– Første halvår har vært veldig aktivt både på utleie, transaksjoner og analyse. Faktisk er omsetningen per første halvår overraskende høy, sier arbeidende styreformann i Akershus Eiendom, Roar Sandnes, som sier at per 30. juni har en omsetning som er 40 prosent høyere enn 2012.

– Det var litt tamt i første kvartal, men så tok det seg skikkelig opp i andre. Vi har vært involvert i en rekke utleie- og transaksjonsprosesser, sier han.

Les også: – Stigende leiepriser sentralt i Oslo

Les også: Oslo er dyrest i Norden

Les også: Her er det halv pris av Oslo

Les også: Leieprisene vil øke

Les også: Leier stadig større lokaler

Luktet nesten litt 2007Akershus Eiendom er en av landets største næringsmeglere og har vanligvis en årlig omsetning på mellom 90 og 110 millioner kroner. I fjor endte de på 111 millioner kroner, noe som var opp med cirka 15 millioner kroner fra 2011 og nesten en dobling fra 2008 da omsetningen endte på 57 millioner kroner.

Det er likevel et stykke igjen til 2007-nivå, da selskapet hadde en omsetning på hele 150 millioner kroner.

Les også: – Høykonjunktur setter fart på omsetningen

Les også: – En veldig bra innspurt

Les også: Omsetningen i 2012 den høyeste på fem år

– Det var en periode hvor det nesten luktet litt 2007 av aktivitetsnivået. Vi kommer imidlertid ikke til å nå samme omsetning som da. Det er helt umulig. Jeg tror imidlertid at vi kan komme til å passere fjoråret, sier Sandnes.

Spent på høstenFor å nå en slik omsetning må det skje mye til høsten, og det tror Sandnes at det kommer til å gjøre.

Les også: Kredittknapphet vil favorisere de store

Les også: – Bankmarkedet bedre, men selektivt

Les også: Syndikatmarkedet i endring

– Vi er spent, men det er ingenting som tyder på at aktiviteten skal droppe, sier Sandnes. Han forteller at de har mye som de jobber med som de ikke fikk ferdigstilt før sommeren.

– Vi har et brukbart varelager. Jeg har også inntrykk av at bankene er på banen igjen. Utleie tikker og går. Det samme gjelder for analyse og verdivurdering. Det er ingen tvil om at 2013 kommer til å bli et bra år, sier Sandnes.

Powered by Labrador CMS