Transaksjoner

Google kjøper kjempetomt fra Løvenskiold

Google har kjøpt en tomt på 1947 mål i Skien fra Leopold Løvenskiold som kan huse fremtidige datasentre.

SOLGT: Leopold Løvenskiold har solgt en tomt til Google. Foto: Statsbygg
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Dette er det største som har skjedd i min tid og på mange år i Grenland. Selv om Google understreker at de foreløpig kun kjøper ei stor tomt er det god grunn til i hvert fall å feire dette med ei halv kake, sier ordfører Hedda Foss Five til Varden.

Kommunikasjonssjef Helle Skjervold i Google Norge sier til avisen at tomten er kjøpt i tilfelle det skulle bli behov for flere nye datasentre i Europa. Selger av tomten er Leopold Løvenskiold.

Statkraft skal samarbeide med Google for å utvikle den grunnleggende infrastrukturen for eventuelle fremtidige investeringer i datasenter.

Statkraft skriver i en melding at de har et tett samarbeid med Google om dette prosjektet, og selskapets rolle er å videreutvikle og forberede eiendommen ved å bygge den infrastrukturen som behøves. «Statkraft har som forvalter av om lag 2500 eiendommer i Norge lang erfaring med denne typen arbeid».

– Googles kjøp viser at Norge er attraktivt for den digitale økonomien, takket være tilgang til fornybar energi, kompetanse og fokus på digital utvikling. Arbeidet med å legge til rette for internasjonale datasenteraktører har vært vellykket, sier Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft.

Dømt for å ha overført millionbeløp til seg selv (+)
Analyse
Har de mest fornøyde leietakere
Aktuelt
CapMan oppgraderer sentralt i Oslo (+)
Utvikling
Ansetter med tanke på samfunnsansvar
Karriere
Utleiers ABC – Del 24 – Tinglysning og pantsettelse
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Starter sentrumsutviklingen med 350 mill. (+)
Bolig
Unngår rollekonflikt ved Veidekke-salg
Nyheter
Christian Kleivene til Peab
Karriere
Slanket seg for å bli fetere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.