Utvikling

Satser på enda mer næring i Drammen

Kobbervikdalen langs E18 sør for Drammen har vært et næringsområde i mange år med store aktører som Volvo, Scania, Byggern og Norengros. Men det skal fortsatt bygges mange tusen kvadratmeter der.

THE OAK: Slik ser Vestaksen Eiendom for seg det nye næringsbygget sitt i Kobbervikdalen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Vestaksen Eiendom er en av aktørene som satser langs E18, og lanserer The Oak som skal bli et moderne og skreddersydd kombinasjonsbygg. Navnet kommer av Eik-krysset på E18 like borti veien. Der har de planer om å utvikle 4.000 – 7650 kvadratmeter i opptil 13 meters høyde på ei 8,5 mål stor tomt, og inviterer nå leietakere til samarbeid rundt utforming og tilpasning av etter ønsker og behov.

– Tomta er ferdig regulert til lager, produksjon, verksted, plasskrevende varer, kontor og engrosvirksomhet. Det kan forventes ferdigstillelse ca 14 måneder fra kontraktssignatur, skriver Sverre Broder Lund i Malling & Co Næringsmegling i annonsen.

LES OGSÅ: Populær ny næringspark

På en av nabotomtene, Dråpen 9, lanserer Newsec en mulighet til å få et moderne og arealeffektivt bygg, og også de lar mye bli opp til leietaker.

– Her vil brukeren få være med å bestemme utforming og tilpasse bygget. Det er en flat og fleksibel tomt som kan utnyttes til det fulle og passer godt for plasskrevende bedrifter, skriver rådgiver Martin Johannessen om den 28 mål store tomta.

Der kan det bygges snaut 13.000 kvadratmeter i 9,5 meters høye, og herligheten kan stå ferdig halvannet til to år etter signering, skal vi tro Johannessen.

LES OGSÅ: Kjøpte 180 mål i næringsparken

To kilometer nærmere Drammen skal ABB ha 3.500 kvadratmeter industri, lager og kontorer i et gammelt steinbrudd som ble levert tilbake til kommunen i 2016. Nå området ryddet og sikret og deler av det er tilrettelagt for fremtidig industri og lager. Totalt er det mulig å bygge 19.000 kvadratmeter der i inntil 16 meters høyde på den 25 mål store næringstomta, og det er utarbeidet et mulig utbyggingsforslag.

– Avhengig av brukers behov kan det bebygges et større anlegg for en bruker, elles deles i flere mindre seksjoner eller bygninger for separat bruk. Det er planlagt et felles kjøreareal som er dimensjonert for manøvrering med modulvogntog 25,5 meter, melder Sverre Broder Lund.


Se også Bane NOR Eiendoms planer for Drammen stasjon Business Center her:

Hadrian henter fra PEAB
Karriere
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling
Byggherrehjørnet: Endringshåndtering i byggeprosjekter
Juss