20 års utviklingsløp

Publisert Sist oppdatert

Utviklingen av Flesland Business Park skjer gjennom selskapet Bergen Lufthavn Utvikling AS, som er eid av Flesland Holding AS (Skarveland-familien med flere) og Linstow AS.

Utviklingen av de massive planene som Linstow og Skarveland-familien har er imidlertid ikke realisert over natten. En realistisk fremdrift tilsier at de står foran et 15 til 20 år langt utviklingsløp.

Responsen avgjør– Går det unormalt fort, så tar det ti år. Normal fremdrift tilsier at det vil ta 15 til 20 år, sier Bjørke, som legger til at hvor lang tid det faktisk tar, avhenger av responsen i markedet.

– Responsen har vært god og vi har allerede vært i dialog med aktører som har vært interessert. Det er for eksempel en dårlig skjult hemmelighet at Aibel var inne og vurderte oss før de falt ned på Kokstad, sier Bjørke, som legger til at dersom det går som de vil, så setter de spaden i jorden i løpet av 2014.

Les også: Problem på problem for SAS

Les også: Strammer grepet på Arlanda

– Vi er fortsatt i en veldig tidlig fase, men vi leverte inn forslag til regulering av området i juni i fjor. Vi håper at denne skal være ferdig behandlet i løpet av året. Det betyr at vi kan gå i gang i løpet av 2014 og at våre første bygg kan være ferdig i 2016, samtidig med den nye terminalen på Flesland og ferdigstillelse av bybanen til Flesland, sier han.

Les også: Starter byggingen av ny terminal på Flesland

Les også: Flyplassbygg selges på Torp

4 milliarder kroner?Bjørke vil ikke si noe om hva de totale investeringsrammene for prosjektet ligger på. Det er imidlertid ikke tvil om at det er snakk om betydelig investeringer.

Gjennomsnitts investeringskostnader for et kontorbygg ligger på rundt 20.000 kroner kvadratmeteren. En grovkalkulert investeringsramme på rundt fire milliarder kroner kan derfor være et noen lunde greit estimat.

Les også: Ønsker nytt milliardbygg i Bjørvika

Powered by Labrador CMS