PBEs alternativ innebærer blant annet høyder i tråd med Høyhusvedtaket. (Illustrasjon: Asplan Viak/Ruter)

Nei til Ruters kjempeprosjekt på Majorstuen

Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke Ruters forslag til gigantutbyggingen på Majorstuen, og varsler utarbeidelse av et eget alternativ.

Publisert

I september skrev Estate Nyheter at Ruter AS har sendt inn planforslaget for Majorstuen knutepunkt og sporområde. Forslaget skisserer et totalt utbyggingsareal på 72.900-103.700 kvadratmeter BRA. I alternativet med høyest utnyttelse foreslås bygg opp mot 17 etasjer.

I et brev til Ruter skriver imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) at den ikke kan anbefale det innsendte planforslaget.

– Vi har i oppstartsmøtet og dialogfasen kommet med føringer for hvilke endringer som er nødvendig for at vi skal kunne anbefale planforslaget. Dere har ikke fulgt opp disse føringene i tilstrekkelig grad, skriver etaten.

For å sikre de kvalitetene PBE vektla i område- og prosessavklaringen og oppstartsmøtet, vil etaten utarbeide et alternativ som ivaretar disse kvalitetene.

– Bakgrunnen for alternativet er blant annet avveining av fleksibilitet og forutsigbarhet i planen, utnyttelsesgrad og trafikkløsninger, påpeker PBE i brevet.

PBEs alternativ innebærer blant annet høyder i tråd med Høyhusvedtaket. Et unntak er et bygg i felt S2 som vil ha høyder underordnet KPMG-bygget.

I alternativet skal også bebyggelsen nord for Blindernaksen fjernes. I tillegg skal det sikres «ytterligere kvaliteter i reguleringsbestemmelser for bokvalitet, offentlige rom, sosial

PBE vurderer også en mulig bevaring av deler av vognhall på sporområdet.

Ruter AS er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Powered by Labrador CMS