AXER/REMA-PROSJEKT: Hjalmar Brantingsvei 2 i Bergen.

Rema og Axer satser i Bergen

Rema går inn i utviklingsprosjekt med Axer Eiendom. Sammen skal de bygge 141 boliger og næringslokaler i Fyllingsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Axer Eiendom og Rema Etablering Vest har kjøpt Hjalmar Brantingsvei 2, også kjent som Foto Knudsen-bygget, i Fyllingsdalen for 100 millioner kroner. 141 boliger, en Rema 1000-butikk på 1350 m2 samt en næringsseksjon på 450 m2 skal erstatte dagens bygningsmasse.

Partene går inn med 50/50 eierandel i det som blir deres første samarbeidsprosjekt.

Den sentralt beliggende næringseiendommen er på 4356 m2. Bygget har tidligere vært hovedkontor for Foto Knudsen og er i dag delvis leid ut på korttidsleie.

Les også: Nær kvart milliard i overskudd i Axer

– Med umiddelbar nærhet til Oasen kjøpesenter, bussforbindelser og snart også bybane, er dette en eiendom som egner seg godt for boliger. Vi utvikler gjerne prosjekter sammen med partnere, og er selvfølgelig glade for å samarbeide med en så solid og aktiv aktør som Rema, sier daglig leder Borger Borgenhaug i Axer Eiendom.

Det er bergensarkitektene Tippe Tue Arkitekter som har fått oppdraget med å tegne og utarbeide rammesøknad for prosjektet. Prosjektet er et typisk Axer Eiendom-prosjekt i den forstand at man tar utgangspunkt i tomten for å finne gode nye løsninger. Forventet salgsstart er slutten av 2017 eller starten på 2018.

Les også: Axer Eiendom: Vokser kraftig i bolig

Axer Eiendom har siden nyttår vært etablert i Bergen med lokalt ansatte og eget kontor i Damsgårdveien. Selskapet ser på Bergens-området som et viktig fremtidig satsningsområde i tillegg til det sentrale Østlandet. Daglig leder Borger Borgenhaug bor også delvis i Bergen.

Inneværende år skal Axer Eiendom ut i markedet med 420 boliger sentralt i Bergen (inkludert de som skal bygges i Fyllingsdalen). Totalt har selskapet over 4500 boliger under utvikling.

Powered by Labrador CMS