Nils Bøhmer, daglig leder i Bellona (tv) og konsernsjef Erik Øyno i Protan.

Jobber for utslippsfrie byggeplasser

Bellona har inngått samarbeid med Protan om å jobbe for utslippsfrie byggeplasser og bærekraftige takløsninger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vært i dialog med Protan i flere år. Protan har fokusert på miljø og bærekraft i lang tid og er derfor er en naturlig samarbeidspartner for oss, forteller Nils Bøhmer, daglig leder i Bellona.

– Bellona er en tung og viktig stemme i debatten om bærekraftige løsninger i næringslivet. Vi er sikre på at dette samarbeidet vil bidra til et større fokus på bærekraftige løsninger i bransjen, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan.

Målet med samarbeidet er å videreutvikle byggebransjen. Protan er en takleverandør, som blant annet har en resirkuleringsordning for produktene.

– Vi ble interessert i Protan fordi de ser på hele kretsløpet når produktenes bærekraft blir evaluert. EPD’er viser at Protans løsninger har et vesentlig lavere CO2 avtrykk enn tradisjonelle takbelegg. Dette er noe av det Protan og Bellona skal se nærmere på, sier Bøhmer.

Han vil bruke samarbeidet med Protan for å synliggjøre bærekraftige løsninger for byggebransjen, og mener en resirkuleringsordning for produktene i byggebransjen er helt essensielt for å imøtekomme kravene til utslippsfrie byggeplasser.

– Vi vil derfor bruke samarbeidet med Protan for å synliggjøre bærekraftige løsninger for byggebransjen, forteller Bellona-lederen.

Powered by Labrador CMS