A-lab og Selmer Eiendom er i en tidlig fase av prosjektet.

Storprosjekt på Breivoll

Selmer Eiendom ønsker å bygge ca. 25.000 kvadratmeter bolig, publikumsrettede funksjoner og fleksibel næring på Breivoll i Oslo.

Publisert

I 2011 lanserte Selmer Eiendom et planforslag for omregulering av eiendommene Strømsveien 181, 183 og 185, samt Caspar Storms vei. Bygget var tenkt med parkeringskjeller, to høye etasjer klargjort for bilverksted og bilutstilling, samt en tredje og fjerde etasje med kontor.

Nå har imidlertid A-lab, på vegne av Selmer Eiendom, utarbeidet en ny mulighetsstudie for eiendommen der bolig er hovedformålet. I presentasjonen påpeker arkitektselskapet at mulighetsstudiet ”skal oppfattes som starten på en ny prosess”.

– I denne prosessen ønsker vi, i samarbeid med byplanleggingsetaten, å få til et prosjekt som ikke bare er tilpasset et fremtidig Breivoll, men som blir en viktig hjørnestein i områdets utvikling framover, skriver A-lab.

Breivoll er en del av Hovinbyen, som er Oslos største utviklingsområde med mulighet for 30-40.000 nye boliger og 50-100.000 arbeidsplasser.

I mulighetsstudiet drøftes blant annet en kvartalsstruktur på henholdsvis ett og to kvartaler. Det skisserte hovedalternativet inkluderer 20.850 kvadratmeter BRA bolig. I tillegg kommer publikumsrettede funksjoner og fleksibel næring.

Det var byplansjef Ellen de Vibe som inviterte Selmer Eiendom og A-lab til dialogmøte om prosjektet. Bakgrunnen for dette er et brev skrevet fra Selmer til byrådsavdelingen om at etaten i høst hadde forsinket saksbehandlingen.

– Saken hadde tidligere tatt uheldig lang tid i etaten, men var ved å bli oversendt til politisk behandling da forslagsstiller stilte oss spørsmål vedrørende muligheten for å omgjøre forslaget til boliger, fremgår det av referatet fra dialogmøtet.

PBE er positiv til at det ses på muligheten for å bygge boliger på Breivoll, ettersom dette vil bidra til å gjøre området mer flerfunksjonelt og levende, samtidig som det bidrar til å dekke det generelle behovet for boliger i byen.

Selmer Eiendom opplyste at det ikke lenger nødvendigvis tenkes en flytting av dagens virksomhet med bilbutikk på Ensjø til denne eiendommen. Selskapet ønsker å legge til rette for at deler av en slik virksomhet, med showroom etc, kan tillates integrert på eiendommen, men vurderer også andre eiendommer i forbindelse med flytting av virksomheten.

Powered by Labrador CMS