Wikborg Holding AS har solgt 50 prosent av aksjene i Solplassen Eiendom AS.

Prestisjebygg er solgt

City Finansiering AS har kjøpt 50 prosent av Kronprinsesse Märthas plass 1.

Publisert

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt 50 prosent av selskapet Solplassen Eiendom AS, sier Svein Dugstad, administrerende direktør i City Finansiering AS.

City Finansiering AS har kjøpt 50 prosent av aksjene i Solplassen Eiendom AS i forbindelse med at Wikborg Holding AS har solgt sine aksjer i selskapet. Det betyr at selskapet eier 50 prosent av Kronprinsesse Märthas plass 1, også kjent som Solplassen. Kontorbygget er på cirka 11.000 kvadratmeter over ni etasjer, og advokatkontoret Wikborg Rein har holdt til der i over 70 år.

– Wikborg Rein flytter ut i 2017, og det gir gode muligheter for en oppgradering av bygget. De er største leietaker i bygget i dag, og vi vil igangsette en oppgradering etter hvert som lokalene blir ledige. Slik at vi får inn nye langsiktige leiekontrakter, sier Dugstad.

Dugstad ønsker ikke å kommentere prisen, og transaksjonen har gått direkte mellom partene.

– Vi mener prisen er riktig. Vi har en langsiktig horisont, og vi tror at eiendomsutvikling her vil bli synligjort fremover, sier han.

Kronprinsesse Märthas plass 1 ble oppført i 1940 og er et ikon i knutepunktet Nationaltheatret / Aker Brygge. Fasaden ble tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, som også har tegnet Oslo Rådhus.

– Beliggenheten er helt unik og spesiell, det er vanskelig for et kontorbygg å ønske seg en bedre plassering enn dette, avslutter Dugstad.

Powered by Labrador CMS