Juryen la vekt på at Union Brygge gjorde Drammen til et nasjonalt forbilde for god byutvikling.

Vant Cityprisen

Union Brygge vant Cityprisen 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det var Union Brygge som vant Cityprisen 2017 i konkurranse med Nydalen (Avantor) og Fredrikstad Sentrum, utviklet av Cityplan. Union Brygge er utviklet av Union Eiendomsutvikling AS, som eies av Selvaag Eiendom- og Aspelin Ramm.

«Union Brygge er et sjeldent godt eksempel på viktigheten av at gode byutviklere mestrer flere disipliner på en gang. Og juryen er særlig imponert over hvordan forståelse av bygningsmasse, infrastruktur og henvendelse til elven er satt i sammenheng med de ulike leietagerens krav og enkeltbrukere behov. Til sammen har dette gjort at hele Drammen by på rekordtid har fått et virkelig eierskap til prosjektet», skriver juryen om Cityprisen-vinneren.

Juryen har lagt vekt på Union Brygge har hevet lokale kvaliteter på byens egne premisser og gjort Drammen til et nasjonalt forbilde for god byutvikling.

– Etter å ha jobbet med dette i 20 år, så er dette å sette kronen på verket. At Union Brygge har blitt noe bra, sier adm. direktør Trond Åsheim i Union Eiendomsutvikling,

Han mener Union Brygge har evnet å utvide Drammen sentrum.

– Tidligere var Drammen sentrum bare Bragernes Torg. Sentrum har nå blitt større på grunn av Union Brygge, sier Åsheim.

Juryen består av Thor Olaf Askjer (Norsk Eiendom), Roar Sandnes (Akershus Eiendom), Paul E. Lødøen (rådgiver og tidligere sjef i OSU), Nicolai Riise (MAD) og Netten Østberg (Asplan Viak)

Powered by Labrador CMS