GODT ÅR: Et par dager før året er omme, har CBRE regnet seg frem til at det ble omsatt næringseiendom for 70 milliarder kroner i Norge i 2016.

70 milliarder

Det ble transaksjonsvolumet i 2016.

Publisert

Eiendomsrådgiveren CBRE Norge har regnet seg frem til at det i 2016 ble omsatt næringseiendom for 70 milliarder kroner. I en pressemelding skriver CBRE at 2016-volumet kun blir overgått av fjoråret, som ble på hele 120 milliarder kroner.

MENER UTLENDINGENE HAR ENDRET MARKEDET: Administrerende direktør John O. Solberg i CBRE.
MENER UTLENDINGENE HAR ENDRET MARKEDET: Administrerende direktør John O. Solberg i CBRE.

CBRE har registrert 220 transaksjoner over 50 millioner kroner. Som Estate Nyheter tidligere har omtalt, så viser 2016 seg som et rekordår når det kommer til normaltransaksjoner.

Andelen av utenlandske kjøpere har falt betraktelig fra i fjor. I 2015 var innslaget av utenlandske kjøpere hele 40 prosent, mens CBREs 2016-tall viser en utenlandsk andel på 20 prosent.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

Kontor står for 42 prosent av volumet, mens industri- og logistikkeiendommer utgjør 21 prosent. Og den store etterspørselen etter næringseiendommer har presset yielden (direkteavkastningskravet) ned i 3,75 prosent.

Les også: Tror på ytterligere yieldfall

– Det er oppmuntrende å se den vedvarende etterspørselen for eiendomsinvesteringer i Norge, sier CBRE-sjef John O. Solberg, som er klar på at utlendingenes inntog i Norge har endret markedet hva angår transparens, likviditet og volum. Solberg er også sikker på at 2017 blir et år for posisjonering, ikke minst på grunn av bedring i oljenæringen.

FORVENTER OPP MOT 70 MILLIARDER OGSÅ I 2017: Analysesjef Igor Petkovic i CBRE.
FORVENTER OPP MOT 70 MILLIARDER OGSÅ I 2017: Analysesjef Igor Petkovic i CBRE.

– Vi tror på et fortsatt godt transaksjonsmarked i 2017, tilføyer analysesjef Igor Petkovic.

– Vi anslår mer enn 200 transaksjoner over 50 millioner kroner til neste år et et transaksjonsvolum mellom 60 og 70 milliarder kroner, sier Petkovic.

Les også: Utlendingene vil handle for 1 milliard i måneden

Powered by Labrador CMS